Svetovanje

Zdravljenje

Dezinsekcija

Presajanje

Razstave

Podpora in pomoč cvetličarjem, vrtnarjem in gojiteljem kaktusov in drugih sočnic
 
 

Analiza in svetovanje

zajedalec rdeči pajek - Tetranychus urticaePrepoznavanje bolezni in zajedalcev je prvapomoč gojiteljem in vrtnarjem.Naša dolgoletna praksa z gojenjem kaktusov in drugih rastlin vam ne omogoča le ugotavljanje težav ampak tudi pravočasno, predvsem pa pravilno ukrepanje. Primere nam lahko sporočite, v veliko pomoč pa bo slika napadene rastline.

Uničevanje škodljivcev

volnata ušČiščenje in dezinsekcija okuženih rastlin je nujno opravilo, saj zajedalci povzročijo rane in omogočijo vdor glivic. Poleg identifikacije bolezni ali škodljivca svetujemo glede odstranjevanja škodljivcev, če pa imate okuženo rastlino, ki vam veliko pomeni, jo dezinfekciramo in oskrbimo.

Presajanje rastlin in zbirk

Presajanje zbirk in večjih rastlinPresajanje kaktusov in drugih sočnic je naše vsakdanje delo. Presajanje je zahtevno opravilo, ki zahteva natančnost in pravilno izvedbo. Če vaše zbirke zaradi bolezni, starosti ali velikosti rastlin ne morete sami presaditi, to opravimo hitro, natančno, predvsem pa z upoštevanjem dejstva, da vam te rastline veliko pomenijo. Vaša zbirka ne bo prva, ki smo jo presadili tako pozorno, kot da bi ravnali z lastnimi ljubljenci.

Smo prva vrtnarija s kaktusi v Sloveniji, ki pri uničevanju škodljivcev in bolezni uporablja predvsem bio-metode!
 

AstroKaktus d.o.o., Cesta Zasavskega bataljona 28, 1270 Litija - GSM 051 609 601

Vrtnarija AstroKaktus