Možnost obdelave slike

Digitalna fotografija: Uvod - Zakaj digitalno? - Obdelava slike
Fotografijo je do dobe digitalne tehnologije popravljala le peščica ljudi. Zdaj lahko sliko obdela vsak, ki ima dostop do računalnika, na katerem je naložen program za obdelavo slik.

Prednost digitalne fotografije je izdelava elektronske oblike slike.

Klasični amaterski fotograf se je zavedal, da posnetka kasneje ne bo mogel spreminjati. To dejstvo je bilo tako zakoreninjeno v naših glavah, da je povzročil preskok na digitalno tehniko pravo revolucijo. Kar so lahko profesionalni fotografi naredili le v temnicah, je zdaj na razpolago komurkoli, le da uporablja računalnik.

Obdelava slike ne pomeni le fotomontažo in retuširanje kot edino obliko preoblikovanja slike. Karkoli smo slabo posneli v naravi in vidimo rešitev v popravku, lahko to tudi naredimo. Odpravimo lahko rdečo šarenico, popravimo slabe slikovne reze, nagnjene horizonte, naravnamo pravilno barvno temperaturo slike, povečamo ostrino, tone, kontraste, torej mnogo popravkov, s katerimi lahko videz slike še izboljšamo.

Digitalna fotografija - vodič za digitalne fotografe
Sprejemnica
 
Splošno o digitalni fotografiji
Digitalni fotoaparat
O sliki
Obdelava slike
Galerija slik

www.astrokaktus.com

Copyrights Zvone Rovšek

Zapri

O fotografiji

Zapri

Fotoaparat

Zapri

O sliki

Zapri

Obdelava slike

Zapri

Galerija

Zapri

Zaščitni znak AstroKaktus je logo domene www.astrokaktus.com, ki jo ureja Zvone Rovšek, avtor spletnih strani Argentina, Digitalna fotografija, CactusBase in Galerija Echinopsis. Vodič 'Digitalna fotografija' ima korenine v letu 2002, ko je bila digitalna fotografija v povojih. Z dopolnitvami je nastal učni pripomoček za tečaje digitalne fotografije, v končni obliki pa je samostojen moderen vodič skozi digitalno fotografijo.