Razstava

Razstava je predstavitev vaših del. Ne bodite skrajno kritični do svojih del, ker si bodo obiskovalci le ogledali, na pa ocenjevali vaše slike.

Digitalna fotografija: Uvod - Tečaji - Razstava

Razstava ni le predstavitev lastnih del, ampak tudi vpogled v aktivnosti, ki so za pripravo razstave potrebne. Med potekom tečajev bomo posneli kar nekaj fotografij, nekaj pa jih bomo izbrali tudi med tistimi, ki ste jih posneli pred začetkom tečaja. Izbor slik je pomembno opravilo, kjer se koncentriramo predvsem na realno kritičnost ne glede na izvor slik. Slike za razstavo izberemo skupaj, upoštevamo pa slikovna merila, ki naj prednjačijo pred všečnostjo slike na prvi pogled.

Slike bomo izdelali v velikosti 20x30 centimetrov. Okvirji bodo enostavni in ceneni. Za ozadje bomo uporabili črn papir, da bodo prišle slike bolj do izraza. Razporedili jih bomo v vizualno prijetno postavitev, če pa bomo imeli dovolj časa, pa jih bomo razporejali tudi v vsebinsko povezane celote.

Potrebujemo torej: izdelane ali natisnjene slike, okvirje, črn papir, vrvico za obešanje, lahko tudi prava obešala s sponkami in prozorno vrvico, nož, škarje, letev za obešanje ali žebljičke in kladivo, lestev, kakšnega pomočnika in predvsem dosti dobre volje.

Za pripravo razstave s 15 do 20 slikami boste potrebovali pet ur dela. Če pripravljate razstavo pred otvoritvijo, upoštevajte vsaj eno uro rezerve.

Dobra plat razstave je kolektivni duh sodelujočih pri pripravi.

Digitalna fotografija - vodič za digitalne fotografe
Sprejemnica
 
Splošno o digitalni fotografiji
Digitalni fotoaparat
O sliki
Obdelava slike
Galerija slik

www.astrokaktus.com

Copyrights Zvone Rovšek

Zapri

O fotografiji

Zapri

Fotoaparat

Zapri

O sliki

Zapri

Obdelava slike

Zapri

Galerija

Zapri

Zaščitni znak AstroKaktus je logo domene www.astrokaktus.com, ki jo ureja Zvone Rovšek, avtor spletnih strani Argentina, Digitalna fotografija, CactusBase in Galerija Echinopsis. Vodič 'Digitalna fotografija' ima korenine v letu 2002, ko je bila digitalna fotografija v povojih. Z dopolnitvami je nastal učni pripomoček za tečaje digitalne fotografije, v končni obliki pa je samostojen moderen vodič skozi digitalno fotografijo.