Tretji del tečajev fotografije - slika

Digitalna fotografija: Uvod - O sliki

Prvovrstni fotoaparat ali izboren motiv še ne naredita dobre slike. Pogosto je motiv pred nami videti čaroben, ko pa doma pogledamo posnetke, so obupno slabi.

Dobra slika nastane le takrat, ko se fotograf ne osredotoči na motiv, ampak najprej upošteva slikovne prvine. Te so pravilna izbira formata slike, upoštevanje kompozicije, dobra postavitev poudarkov in izkoriščanje učinkov perspektive. Vsa ta slikovna orodja bomo obdelali v četrtem delu, kjer pa se bomo ukvarjali tudi s problematičnimi slikami in iskali boljše rešitve.

Slike ne naredi dobre fotoaparata in pritisk na sprožilec. Dobra slika nastane, ko fotograf pri snemanju upošteva slikovna pravila.
Digitalna fotografija - vodič za digitalne fotografe
Sprejemnica
 
Splošno o digitalni fotografiji
Digitalni fotoaparat
O sliki
Obdelava slike
Galerija slik

www.astrokaktus.com

Copyrights Zvone Rovšek

Zapri

O fotografiji

Zapri

Fotoaparat

Zapri

O sliki

Zapri

Obdelava slike

Zapri

Galerija

Zapri

Zaščitni znak AstroKaktus je logo domene www.astrokaktus.com, ki jo ureja Zvone Rovšek, avtor spletnih strani Argentina, Digitalna fotografija, CactusBase in Galerija Echinopsis. Vodič 'Digitalna fotografija' ima korenine v letu 2002, ko je bila digitalna fotografija v povojih. Z dopolnitvami je nastal učni pripomoček za tečaje digitalne fotografije, v končni obliki pa je samostojen moderen vodič skozi digitalno fotografijo.