Razpoloženje v sliki

Digitalna fotografija: Fotografija - Slika - Razpoloženje v sliki

Meglo v zimskem jutru predirajo sončni žarki in osvetljujejo hiše in mrtvo drevje na levi. Prizor brez žive svetlobe je zimski, mrtev, dolgočasen. Rumenkasta svetloba daje kontrast rahli modrini neba, ki se kaže zgoraj.

Jutranja svetloba je bistra, sveža in ostra. Lepo deluje skozi sneg, ivje ali led. Ker je svetlobe običajno premalo, potrebujemo pa srednje zaprto zaslonko, je dobro imeti s seboj stojalo.

Razpoloženje v sliki ustvarjata svetloba in vreme.

Ključno vlogo ima seveda fotograf, ki sceno ujame v sliko tako, da razpoloženje slike še poveča.

Jutro potrebuje mlado sončno svetlobo, večer pa toplo. Megla in sneg sta bela in ne marata barve. Vročina je brezbarvno rumena ali redčkasto oranžna. Svetloba z odsevi riše veselo razpoloženje, ki v temačnih pozno jesenskih dneh zamira. Praznično vzdušje dajejo živahne barve in mnogotere luči.

Jutro

Vročina

Megla

Svetloba

Brezkončnost

Praznik

Digitalna fotografija - vodič za digitalne fotografe
Sprejemnica
 
Splošno o digitalni fotografiji
Digitalni fotoaparat
O sliki
Obdelava slike
Galerija slik

www.astrokaktus.com

Copyrights Zvone Rovšek

Zapri

O fotografiji

Zapri

Fotoaparat

Zapri

O sliki

Zapri

Obdelava slike

Zapri

Galerija

Zapri

Zaščitni znak AstroKaktus je logo domene www.astrokaktus.com, ki jo ureja Zvone Rovšek, avtor spletnih strani Argentina, Digitalna fotografija, CactusBase in Galerija Echinopsis. Vodič 'Digitalna fotografija' ima korenine v letu 2002, ko je bila digitalna fotografija v povojih. Z dopolnitvami je nastal učni pripomoček za tečaje digitalne fotografije, v končni obliki pa je samostojen moderen vodič skozi digitalno fotografijo.