Manipulacija slike

Digitalna fotografija: Fotografija - Slika - Manipulacija

Prava fotomontaža je izdelava slike iz večih delov ali izrezov različnih slik, lahko pa se nateri fotomontaža tudi z ovdelavo ene same slike, če se manipulira z izrezi. Obdelava slike, kot je spreminjanje barv, obdelava s filtri in razne manipulativne tehnike kot je lokalno spreminjanje barv, daje nekakšno vmesno varianto, ki ji pravim manipulacija. No, pogosto je ta manipulacija bolj manipulacija publike, ne slike, saj je poskusov veliko, dobrih rešitev pa malo.

Nekaj takih enostavnih manipulacij je tukaj. Tehnike, ki so uporabljene za izdelavo takih slik, so enostavne, bolj pomembna kot spretnost s programskim orodjem je dobra ideja. Takih skrpucal, kot so tele sličice, je na svetu milijone, tako da je dobra, sveža ideja in še boljša izvedba pravzaprav redkost.

Za izdelavo manipulacije potrebujete poleg slik in dobre ideje še malo spretnosti z obdelavo slik in seveda, najpomembnejše, čimbolj nepoznavalsko publiko.

Tehnike manipulacije treniramo v nadaljevalnih tečajih digitalne fotografije.

Digitalna fotografija - vodič za digitalne fotografe
Sprejemnica
 
Splošno o digitalni fotografiji
Digitalni fotoaparat
O sliki
Obdelava slike
Galerija slik

www.astrokaktus.com

Copyrights Zvone Rovšek

Zapri

O fotografiji

Zapri

Fotoaparat

Zapri

O sliki

Zapri

Obdelava slike

Zapri

Galerija

Zapri

Zaščitni znak AstroKaktus je logo domene www.astrokaktus.com, ki jo ureja Zvone Rovšek, avtor spletnih strani Argentina, Digitalna fotografija, CactusBase in Galerija Echinopsis. Vodič 'Digitalna fotografija' ima korenine v letu 2002, ko je bila digitalna fotografija v povojih. Z dopolnitvami je nastal učni pripomoček za tečaje digitalne fotografije, v končni obliki pa je samostojen moderen vodič skozi digitalno fotografijo.