Konkretni predlogi o izbiri fotoaparata

Digitalna fotografija: Fotoaparat - Izbira - Konkretni predlogi za izbiro fotoaparata

Uporabnike torej ločimo na nekaj segmentov in vsak od teh ima svoje posebnosti. Najpogostejši kupec fotoaparata je družinski fotograf, ki o fotografiji in o fotoaparatih ne ve prav ničesar. Kupil bo kompaktni fotoaparat.
Zahtevni družinski fotografi se za cenene kompaktne fotoaparate ne bodo kaj dosti zmenili, saj od fotoaparata pričakujejo nekaj več, znajo pa uporabiti tudi razne pripomočke. verjetno bodo izbrali zrcalnemu podoben fotoaparat.

Zahteven 'prosumer' fotograf bo žrtvoval več denarja ta dober zrcalnorefleksni fotoaparat.

Večina profesionalnih fotografov ne bo izbrala najdražjih fotoaparatov, ampak se ravna najprej po njegovih kvalitetnih zahtevah in po zahtevah naročnikov. Marsikateri bo izbral celo profesionalno verzijo kompaktnega ali zrcalnorefleksnem podobnega fotoaparata, na primer Canon Pro1. Precej profesionalcev poseže tudi po SLR razredu nižjega razreda. Ne bo presenečenje, če boste v rokah profesionalca našli Canon 300D.

Poprečni družinski fotograf se ne ukvarja s kvaliteto fotografije, z miljoni pikslov, z obdelavo slike in s hitrostjo fotoaparata. Želi kupiti fotoaparat, ki bi posnel lepe, barvite in ostre sličice s popolno avtomatiko. Ne mara fotoaparata, ki ima težave z ostrenjem, ki posname motne, stresene, pretemne ali presvetle slike. Tak fotoaparat mora biti predvsem poceni in majhen, da ga lahko stlači v žep ali torbico. Kaj mu lahko ponudimo?

Najboljša izbira za ugodno ceno bo Canon iz serije PowerShot s 5 MP ločljivosti ali celo več. Mnogo kupcev izbere fotoaparate z večjim razponom goriščnice, kjer prednjači Fuji in HP, zelo dobra izbira pa bo malce dražji Canon PS S2 IS. V tem cenovnem razredu je skoraj vseeno, kakšen fotoaparat kupi, saj vsi ponujajo za neko ceno podobno kvaliteto slike, razlike bodo le pri baterijah, spominskih karticah in oblektivu.

Digitalna fotografija - vodič za digitalne fotografe
Sprejemnica
 
Splošno o digitalni fotografiji
Digitalni fotoaparat
O sliki
Obdelava slike
Galerija slik

www.astrokaktus.com

Copyrights Zvone Rovšek

Zapri

O fotografiji

Zapri

Fotoaparat

Zapri

O sliki

Zapri

Obdelava slike

Zapri

Galerija

Zapri

Zaščitni znak AstroKaktus je logo domene www.astrokaktus.com, ki jo ureja Zvone Rovšek, avtor spletnih strani Argentina, Digitalna fotografija, CactusBase in Galerija Echinopsis. Vodič 'Digitalna fotografija' ima korenine v letu 2002, ko je bila digitalna fotografija v povojih. Z dopolnitvami je nastal učni pripomoček za tečaje digitalne fotografije, v končni obliki pa je samostojen moderen vodič skozi digitalno fotografijo.