Izdelava okvirja

Digitalna fotografija: Slika - Obdelava - Izdelava okvirja

Okvir slike je lahko enostavna obroba, ki jo ustvarimo z belino ali barvo papirja, lahko jo narišemo s programskimi orodji, lahko pa ga ustvarimo z raznimi efekti.

Nekaj drugega je izdelava lesenega okvirja in parspatuja za sliko. V tem delu bomo obravnavali predvsem grafično okvirjanje slike, izdelavo pravega okvirja pa prepustimo steklarjem in mojstrom za okvirjanje slik. Ti nam znajo svetovati in je bolje izbrati dobrega mojstra, ki dela okvirje za slikarska platna, kot da si omislimo neko improvizirano mašilo za našo fotografijo.

Pri izdelavi okvirja poskusimo biti izvirni, predvsem pa naj okvir ne preglasi vsebine. Okvir pogosto pomeni tudi prepoznavnost avtorja.

Kako izdelati okvir v sami sliki, pa najbolje povedo vzorci. Idej ne sme biti konca. Poskusite raje sami!

Digitalna fotografija - vodič za digitalne fotografe
Sprejemnica
 
Splošno o digitalni fotografiji
Digitalni fotoaparat
O sliki
Obdelava slike
Galerija slik
Slovar pojmov
www.astrokaktus.com
Zapri

O fotografiji

Zapri

Fotoaparat

Zapri

O sliki

Zapri

Obdelava slike

Zapri

Galerija

 

Zapri

Zaščitni znak AstroKaktus je logo domene www.astrokaktus.com, ki jo ureja Zvone Rovšek, avtor spletnih strani Argentina, Digitalna fotografija, CactusBase in Galerija Echinopsis. Vodič 'Digitalna fotografija' ima korenine v letu 2002, ko je bila digitalna fotografija v povojih. Z dopolnitvami je nastal učni pripomoček za tečaje digitalne fotografije, v končni obliki pa je samostojen moderen vodič skozi digitalno fotografijo.