Shranjevanje podatkov

Digitalna fotografija: Slika - Obdelava - Shranjevanje podatkov

O shranjevanju slik je že bilo govora, tu pa se ukvarjamo še z organizacijo in varnostjo vaših podatkov.

Na opozorila glede varnosti marsikdo pravi, da ga manj boli glava, če ne ve nič o tem. Zanesljivo ga zaboli glava za vse dneve ravnodušnosti nazaj, ko se mu sesuje računalnik.

Ali razmišljate o varnosti svojega računalnika? Ste storili vse, da ne bo kdorkoli videl vaših podatkov?

Če ste priklopljeni na Internet, ste tu ravnokar videli IP številko svojega računalnika in še nekaj podatkov o vašem računalniku. Star trik, novo opozorilo.

Ne bomo se poglabljali v podrobnosti o varnosti vašega računalnika, morda veste dovolj o tem. Ali pa se vam to samo dozdeva. Če na vašem računalniku ne deluje antivirusni program s svežimi bazami antivirusnih podatkov, anti-spyware in dober požarni zid z dobrim gospodarjem, potem vam ne morem nič pomagati.

Če pa se vam zazdi, da računalnik deluje prepočasi, če vam prikazuje čudna sporočila, če vam Interner Explorer pri zagonu odpre neke čudne spletne strani, če vam prekinja internetno povezavo, potem potrebuje vaš računalnik zdravnika. In to hitro. Sploh če imate na disku shranjenih na tisoče slik.

Še o arhivu slik: najboljši arhiv slik je računalniški disk z arhiviranimi podatki - odklopljen in v predalu.

Digitalna fotografija - vodič za digitalne fotografe
Sprejemnica
 
Splošno o digitalni fotografiji
Digitalni fotoaparat
O sliki
Obdelava slike
Galerija slik
Slovar pojmov
www.astrokaktus.com
Zapri

O fotografiji

Zapri

Fotoaparat

Zapri

O sliki

Zapri

Obdelava slike

Zapri

Galerija

 

Zapri

Zaščitni znak AstroKaktus je logo domene www.astrokaktus.com, ki jo ureja Zvone Rovšek, avtor spletnih strani Argentina, Digitalna fotografija, CactusBase in Galerija Echinopsis. Vodič 'Digitalna fotografija' ima korenine v letu 2002, ko je bila digitalna fotografija v povojih. Z dopolnitvami je nastal učni pripomoček za tečaje digitalne fotografije, v končni obliki pa je samostojen moderen vodič skozi digitalno fotografijo.