Digitalna fotografija: Slika - Obdelava - Pred začetkom

Čudežna tipka

Med pripravo teh strani sem naletel na nova in nova orodja, pa se mi je na koncu zazdelo, da o Photopaintu ne vem pravzaprav nič. Preden sem naredil kakšen neumen zaključek, sem priznal, da so me pri delu z računalnikom vedno rešile neke čudežne tipke.

Pogosto se bo tudi vam zazdelo, da ne najdete orodja ali ideje za rešitev vašega slikovnega problema. Če veste, kaj bi verjetno morali narediti, pa ne veste kako, vam vedno pomaga čudežna tipka F1!

Običajno je pogosto shranjevanje datoteke zelo priporočljivo delo, pri delu s slikami pa se pogosto pojavi problem napačne odločitve. Zgodi se namreč, da je neka napačna sprememba daleč nazaj in zadeve ne moremo povrniti v prejšnje stanje. Pogosto je rešitev v shranjevanju slike na ključnih točkah obdelave, vendar se pojavi problem prostora na disku in poplave datotek. Zato je v programu možna začasna shranitev slike v neki točki 'Edit - Checkpoint.

V začetku vašega dela je sicer dobro, da odkrivate orodja v menujih, sčasoma pa vam bo začelo neprestano plezanje po menujih hoditi na živce. Še preden bo vaše delo postalo rutina, nastavite takoimenovane 'hitre tipke' na menuju 'Tools - Customization'.

V primeru, da se nam pa vse zatakne, še vedno ostaja na razpolago čudežna kombinacija tipk - Ctrl+Alt+Del, ki zagotovo reši probleme, vendar ne odpravi težav s sliko.

Če se zgodi, da naredimo napako, se lahko vrnemo na Checkpoint točko 'Edit - Restore to checkpoint'.

Digitalna fotografija - vodič za digitalne fotografe
Sprejemnica
 
Splošno o digitalni fotografiji
Digitalni fotoaparat
O sliki
Obdelava slike
Galerija slik
Slovar pojmov
www.astrokaktus.com
Zapri

O fotografiji

Zapri

Fotoaparat

Zapri

O sliki

Zapri

Obdelava slike

Zapri

Galerija

 

Zapri

Zaščitni znak AstroKaktus je logo domene www.astrokaktus.com, ki jo ureja Zvone Rovšek, avtor spletnih strani Argentina, Digitalna fotografija, CactusBase in Galerija Echinopsis. Vodič 'Digitalna fotografija' ima korenine v letu 2002, ko je bila digitalna fotografija v povojih. Z dopolnitvami je nastal učni pripomoček za tečaje digitalne fotografije, v končni obliki pa je samostojen moderen vodič skozi digitalno fotografijo.