Popravljanje odsevov bliskavke

Digitalna fotografija: Slika - Obdelava - Popravljanje odsevov bliskavke

Odsevi se ponavadi pojavijo na čelu in licih. Zaradi nežnih prelivov kožne barve je retuširanje zelo zamudno.

Original

Barva kože

Prevleka

Izrez

Objekt

Popravek

Odseve bliskavke je dokaj težko popraviti z navadnim retuširanjem, saj ima koža svojo tipično barvo, predvsem pa forme dajejo fin tonski gradient.

Tu bomo poskusili metodo, pri kateri za osnovo vzamemo barvo kože, odseve pa grobo izrežemo kar s čarobno palčko in prekrijemo z objektom.

V prvem koraku uporabimo Elipse mask tool iz naše orodjarne in izrežemo del kože, ki je najbolj homogene barve. V tem primeru sem uporabil del lica, če pa na čelu ni las, je tam najbolj tipična barva kože. Z Object - Create - Copy selection sem izdelal objekt in ga povečal čez cel obraz.

V naslednjem koraku s čarobno palčko izrežemo odseve, z izrezom izdelamo objekt iz podloženega ovala z barvo kože in ga dodelam tako, da se ton sklada z barvo celega obraza.

 

Digitalna fotografija - vodič za digitalne fotografe
Sprejemnica
 
Splošno o digitalni fotografiji
Digitalni fotoaparat
O sliki
Obdelava slike
Galerija slik
Slovar pojmov
www.astrokaktus.com
Zapri

O fotografiji

Zapri

Fotoaparat

Zapri

O sliki

Zapri

Obdelava slike

Zapri

Galerija

 

Zapri

Zaščitni znak AstroKaktus je logo domene www.astrokaktus.com, ki jo ureja Zvone Rovšek, avtor spletnih strani Argentina, Digitalna fotografija, CactusBase in Galerija Echinopsis. Vodič 'Digitalna fotografija' ima korenine v letu 2002, ko je bila digitalna fotografija v povojih. Z dopolnitvami je nastal učni pripomoček za tečaje digitalne fotografije, v končni obliki pa je samostojen moderen vodič skozi digitalno fotografijo.