Kopiranje objekta

Objekt lahko kot samostojen element kopiramo in samodejno ustvarjamo nove plasti. Za to uporabimo ukaz Object - Duplicate. Iz spodnje slike sem s kopiranje in senčenjem objekta - izrezanega cveta - izdelal sliko na desni.

Ker so objekti postavljeni na različnih plasteh, jih lahko razporejamo v poljubnem zaporedju. Objekt enostavno označimo v oknu Objektov in ge prenesemo plast višje ali nižje.

 

 

 

 

 

 

Če želimo objekte združiti na eni plasti, lahko uporabimo ukaz Combine ali pa Group. Ukaz 'Group' bo objekte grupiral na različnih plasteh in jih bo možno kasneje še vedno razdružiti z ukazom Object - Order - Ungroup. Po uporabi ukaza Combine se objekti združijo skupaj na eni plasti in jih ni več možno razdružiti.

Digitalna fotografija: Obdelava - Program - Kopiranje objekta

Digitalna fotografija - vodič za digitalne fotografe
Sprejemnica
 
Splošno o digitalni fotografiji
Digitalni fotoaparat
O sliki
Obdelava slike
Galerija slik
Slovar pojmov
www.astrokaktus.com
Zapri

O fotografiji

Zapri

Fotoaparat

Zapri

O sliki

Zapri

Obdelava slike

Zapri

Galerija

 

Zapri

Zaščitni znak AstroKaktus je logo domene www.astrokaktus.com, ki jo ureja Zvone Rovšek, avtor spletnih strani Argentina, Digitalna fotografija, CactusBase in Galerija Echinopsis. Vodič 'Digitalna fotografija' ima korenine v letu 2002, ko je bila digitalna fotografija v povojih. Z dopolnitvami je nastal učni pripomoček za tečaje digitalne fotografije, v končni obliki pa je samostojen moderen vodič skozi digitalno fotografijo.