Izdelava objekta

Objekt je samostojna plast v sliki, katero obdelujemo ločeno od ozadja. Za objekt lahko uporabimo vse ukaze za obdelavo slike. Najpogosteje ga izdelamo iz izreza (maske), bodisi kot kopijo izreza iz ozadja ali drugega objekta, lahko pa ga iz ozadja enostavno izrežemo.

Bogomolka je bila posneta namenoma za fotomontaže. Poskusite jo izrezati z orodji za izrezovanje, nato pa izdelajte objekt z ukazom 'Object - Create - '.

Posebna lastnost objektov je prosojnost, pri tem efektu pa se lahko izbere tudi modul prekrivanja. To enostavno pomeni, de se pod nekim izrezom slike vidi podlaga.

Delo z objekti je najpogostejša oblika obdelave slike, zato je dobro, če postanejo obdelave objektov rutina. Primer na levi je nastal v pol minute...

Digitalna fotografija: Obdelava - Program - Izdelava objekta

Digitalna fotografija - vodič za digitalne fotografe
Sprejemnica
 
Splošno o digitalni fotografiji
Digitalni fotoaparat
O sliki
Obdelava slike
Galerija slik
Slovar pojmov
www.astrokaktus.com
Zapri

O fotografiji

Zapri

Fotoaparat

Zapri

O sliki

Zapri

Obdelava slike

Zapri

Galerija

 

Zapri

Zaščitni znak AstroKaktus je logo domene www.astrokaktus.com, ki jo ureja Zvone Rovšek, avtor spletnih strani Argentina, Digitalna fotografija, CactusBase in Galerija Echinopsis. Vodič 'Digitalna fotografija' ima korenine v letu 2002, ko je bila digitalna fotografija v povojih. Z dopolnitvami je nastal učni pripomoček za tečaje digitalne fotografije, v končni obliki pa je samostojen moderen vodič skozi digitalno fotografijo.