Odpiranje obstoječih datotek

Digitalna fotografija: Obdelava - Program - Odpiranje obstoječih datotek

Preden sploh začnemo delati s slikami, moramo dobro obvladati delo z datotekami. Te nastanejo kot slike, prenesene iz digitalnega fotoaparata, lahko so skenirane, lahko pa jih izdelamo v programu kot nove datoteke.

Kako veliko sliko bo program prikazal na zaslon je odvisno od nastavitve v menuju Tools-Options-Workspace-General-Opening zoom.

 

 

 

 

Program samodejno odpre vse vrste datotek, katere prepoznava. Za to so potrebni uvozni filtri, ki so običajno priloženi programu. Vrste filtrov, ki so že naloženi, lahko vidimo na menuju Tools-Options-Global-Filters. Če kakšnega formata datoteke program ne podpira, je potrebno dobiti in naložiti ustrezen uvozni filter.

Pri odpiranju lahko vklopimo možnost predpregleda slik z opcijo 'Preview' ali izberemo pogled 'Sličice'.

Digitalna fotografija - vodič za digitalne fotografe
Sprejemnica
 
Splošno o digitalni fotografiji
Digitalni fotoaparat
O sliki
Obdelava slike
Galerija slik
Slovar pojmov
www.astrokaktus.com
Zapri

O fotografiji

Zapri

Fotoaparat

Zapri

O sliki

Zapri

Obdelava slike

Zapri

Galerija

 

Zapri

Zaščitni znak AstroKaktus je logo domene www.astrokaktus.com, ki jo ureja Zvone Rovšek, avtor spletnih strani Argentina, Digitalna fotografija, CactusBase in Galerija Echinopsis. Vodič 'Digitalna fotografija' ima korenine v letu 2002, ko je bila digitalna fotografija v povojih. Z dopolnitvami je nastal učni pripomoček za tečaje digitalne fotografije, v končni obliki pa je samostojen moderen vodič skozi digitalno fotografijo.