Primer fotomontaže - simetrija

Digitalna fotografija: Fotografija - Slika - Primer fotomontaže - simetrija

Dokaj zahtevna fotomontaža je sestavljena iz dveh slik: avle nekega hotela in razpadlega čolna v vodi. Koliko je rezultat dober, niti ni pomembno, saj bi bilo potrebno nekatere detajle izdelati bolj natančno, pomemben je postopek, ki obsega precej izrezov in premikanja objektov sem in tja.

V sliki je najbolj pomembno, kako je izdelan horizontalen rez navidezne površine vode, ki ne sme kršiti prostorske logike. Iz tega izreza se izdelajo vsi nadaljni objekti: voda s čolnom, prekrivna gradualna plast in majhne površine za korekcijo notranjega dela prostora. V tem delu bi bila potrebna korekcija vodne površine, ki je že korigirana s črnobelim prelivom od znotraj navzven.

Ker v sliki ni vidnega valovanja, sem tega dodal iz neke druge slike le kot osnovo za izrez odseva, ki bi bil v nepopravljeni obliki nenaraven.

Iz zgornjega dela - avle sem izdelal kopijo objekta, ga prezrcalil z Object - Flip - Vertically in pomaknil navzdol. Uredil sem objekte po nivojih in jim določil ustrezne prosojnosti v panelu Objects v oknu Merge mode. Rezultat je tu!

Digitalna fotografija - vodič za digitalne fotografe
Sprejemnica
 
Splošno o digitalni fotografiji
Digitalni fotoaparat
O sliki
Obdelava slike
Galerija slik
Slovar pojmov
www.astrokaktus.com
Zapri

O fotografiji

Zapri

Fotoaparat

Zapri

O sliki

Zapri

Obdelava slike

Zapri

Galerija

 

Zapri

Zaščitni znak AstroKaktus je logo domene www.astrokaktus.com, ki jo ureja Zvone Rovšek, avtor spletnih strani Argentina, Digitalna fotografija, CactusBase in Galerija Echinopsis. Vodič 'Digitalna fotografija' ima korenine v letu 2002, ko je bila digitalna fotografija v povojih. Z dopolnitvami je nastal učni pripomoček za tečaje digitalne fotografije, v končni obliki pa je samostojen moderen vodič skozi digitalno fotografijo.