Težave z logiko prostora

Digitalna fotografija: Obdelava - Fotomontaža - Težave z logiko prostora

Logiko prostora v prvi vrsti podajajo prostorski ključi, torej prekrivanje, perspektiva in padanje intenzitete barv in ostrine z oddaljenostjo.

Logika prostora se lahko podre zaradi napačnega prekrivanja, še pogosteje pa zaradi neuporabe ali napačne uporabe senc.

Fotomontaža na desni je bila sicer uspešna predstavitev, vendar ji manjka ravno logika prostora, ker na nekaterih mestih ni senc. To v tem primeru niti ni tako narobe, ker predstava o prostoru ni posebna zahteva, vendar se to ne sklada z močno nakazano perspektivo zelene površine, ki daje sliki prostorski vtis.

Če vzamemo za objekt v sliki vrat kitare na levi sliki, se moramo zavedati posledic, ki bodo nastalezaradi padajočih linij. Lahko pričakujemo, da bodo te linije vplivale na videz končnega izdelka, saj bodo potegnile sliko v deltoid.

Digitalna fotografija - vodič za digitalne fotografe
Sprejemnica
 
Splošno o digitalni fotografiji
Digitalni fotoaparat
O sliki
Obdelava slike
Galerija slik
Slovar pojmov
www.astrokaktus.com
Zapri

O fotografiji

Zapri

Fotoaparat

Zapri

O sliki

Zapri

Obdelava slike

Zapri

Galerija

 

Zapri

Zaščitni znak AstroKaktus je logo domene www.astrokaktus.com, ki jo ureja Zvone Rovšek, avtor spletnih strani Argentina, Digitalna fotografija, CactusBase in Galerija Echinopsis. Vodič 'Digitalna fotografija' ima korenine v letu 2002, ko je bila digitalna fotografija v povojih. Z dopolnitvami je nastal učni pripomoček za tečaje digitalne fotografije, v končni obliki pa je samostojen moderen vodič skozi digitalno fotografijo.