Skladnost slike

Digitalna fotografija: Obdelava - Fotomontaža - Skladnost slike

Skladnost slike pogojuje v prvi vrsti zlati rez in kompozicija. Vsekakor to pomeni uskladitev in smiselno postavitev elementov slike v ubrano celoto.

V sliki naj se ne bi pojavljali elementi, ki vanjo na kakršenkoli način ne sodijo. Neskladnost je lahko vsebinska, kot na primer plastenka v sliki na levi. Tudi v fotomontaži naj se ne bi pojavili deli, ki vsebinsko ne sodijo vanjo.

 

Neskladnost je lahko barvna motnja, kot na primer v sliki na desni - kjer pomeni moder predmet tudi vsebinsko neskladje.

 

Motnja je lahko tusi estetska - kot na primer nalepka na banani, pa čeprav je v tem primeru v senci. Fotomontaža naj bo izdelana popolno in naj je ne zmotijo tujki.

Digitalna fotografija - vodič za digitalne fotografe
Sprejemnica
 
Splošno o digitalni fotografiji
Digitalni fotoaparat
O sliki
Obdelava slike
Galerija slik
Slovar pojmov
www.astrokaktus.com
Zapri

O fotografiji

Zapri

Fotoaparat

Zapri

O sliki

Zapri

Obdelava slike

Zapri

Galerija

 

Zapri

Zaščitni znak AstroKaktus je logo domene www.astrokaktus.com, ki jo ureja Zvone Rovšek, avtor spletnih strani Argentina, Digitalna fotografija, CactusBase in Galerija Echinopsis. Vodič 'Digitalna fotografija' ima korenine v letu 2002, ko je bila digitalna fotografija v povojih. Z dopolnitvami je nastal učni pripomoček za tečaje digitalne fotografije, v končni obliki pa je samostojen moderen vodič skozi digitalno fotografijo.