Izdelava senc

Digitalna fotografija: Fotografija - Fotomontaža po receptu - Izdelava senc

Predmet na desni lebdi v zraku, zato mu bom dodal senco. Za to bom uporabil kar isti oval, ga podvojil, povečal in zalil s črno barvo. Predmet pokrije naš leteči krožnik, zato senco pomaknem pod njega v oknu objekti.

Dober efekt bi naredila tudi senca kačjega pastirja, zato bom naredil po podobnem postopku tudi senco le-tega. Senco zaradi projekcije na tla stisnem vertikalno, potreboval pa bom presek proge in sence kačjega pastirja. Najprej izberem progo in uporabim  ukaz Mask - Create From Object

 

Tako nastane nov izrez z obliko proge, ker pa potrebujem presek obeh objektov, bom izbral XOR modul za oblikovanje izreza. Ko izdelam še izrez kačjega pastirja na isti površini, nastane presek obeh objektov, vendar ne v taki obliki, kot sem želel.

Digitalna fotografija - vodič za digitalne fotografe
Sprejemnica
 
Splošno o digitalni fotografiji
Digitalni fotoaparat
O sliki
Obdelava slike
Galerija slik
Slovar pojmov
www.astrokaktus.com
Zapri

O fotografiji

Zapri

Fotoaparat

Zapri

O sliki

Zapri

Obdelava slike

Zapri

Galerija

 

Zapri

Zaščitni znak AstroKaktus je logo domene www.astrokaktus.com, ki jo ureja Zvone Rovšek, avtor spletnih strani Argentina, Digitalna fotografija, CactusBase in Galerija Echinopsis. Vodič 'Digitalna fotografija' ima korenine v letu 2002, ko je bila digitalna fotografija v povojih. Z dopolnitvami je nastal učni pripomoček za tečaje digitalne fotografije, v končni obliki pa je samostojen moderen vodič skozi digitalno fotografijo.