Raztegovanje objektov

Digitalna fotografija: Fotografija - Fotomontaža po receptu - Raztegovanje objektov

Zdaj ga bo treba zmanjšati na velikost izreza morja. S kazalcem primem srednjo zgornjo oznako objekta in skrčim objekt do ustrezne velikosti. Objekt lahko premikam in popravljam, saj se nova oblika objekta shrani šele z dvojnim klikom na objekt.

Preliv zdaj premaknem med ozadje in objekt z izrezom morskih valov in določim njegovo prosojnost. Izbral sem metodo 'If Lighter', s katero se pokažejo svetli fragmenti preliva za sliko morskih valov samo tam, kjer je ozadje svetlejše.

Naša pristajalna steza je zdaj previsoka. Namesto da bi jo enostavno pomaknil niže, jo bom skrčil do horizonta v sliki.

Vendar ta rešitev ni dokončna, ker perspektiva tega objekta slikovno ni pravilna. Zato bom še dvakrat (s presledkom) kliknil na objekt, da se pokaže orodje za raztegovanje objekta, in ga zgoraj skrčil, spodaj pa raztegnil.

 

Digitalna fotografija - vodič za digitalne fotografe
Sprejemnica
 
Splošno o digitalni fotografiji
Digitalni fotoaparat
O sliki
Obdelava slike
Galerija slik
Slovar pojmov
www.astrokaktus.com
Zapri

O fotografiji

Zapri

Fotoaparat

Zapri

O sliki

Zapri

Obdelava slike

Zapri

Galerija

 

Zapri

Zaščitni znak AstroKaktus je logo domene www.astrokaktus.com, ki jo ureja Zvone Rovšek, avtor spletnih strani Argentina, Digitalna fotografija, CactusBase in Galerija Echinopsis. Vodič 'Digitalna fotografija' ima korenine v letu 2002, ko je bila digitalna fotografija v povojih. Z dopolnitvami je nastal učni pripomoček za tečaje digitalne fotografije, v končni obliki pa je samostojen moderen vodič skozi digitalno fotografijo.