'Risanje' objektov

Digitalna fotografija: Fotografija - Fotomontaža po receptu - Prenašanje objektov

Najbolj zahtevno delo pri izdelavi fotomontaže je prostoročno risanje in retuširanje. Za vse druge operacije poskrbi z malo spretnosti program namesto nas, pri risanju je pa največ odvisno od nas samih. Rišemo največ sence, v našem primeru pa bomo namesto risanja s čopičem uporabili risanje - strel.

 

Najprej se bomo postavili na ozadje. V oknu brush Type bomo izbrali 'Lightning' in narisali nekaj strel, nato pa tiste, ki nam ne ustrezajo, izbrisali z izrezovanjem. .

S tem je samodejno nastal nov objekt, ki ga bomo še dodatno obdelali - povečali in prezrcalili. Povečali ga bomo z že poznanim raztegovanjem objekta, prezrcalili pa ga bomo z ukazom Object - Flip - Horizontally, nato pa še vertikalno.

Digitalna fotografija - vodič za digitalne fotografe
Sprejemnica
 
Splošno o digitalni fotografiji
Digitalni fotoaparat
O sliki
Obdelava slike
Galerija slik
Slovar pojmov
www.astrokaktus.com
Zapri

O fotografiji

Zapri

Fotoaparat

Zapri

O sliki

Zapri

Obdelava slike

Zapri

Galerija

 

Zapri

Zaščitni znak AstroKaktus je logo domene www.astrokaktus.com, ki jo ureja Zvone Rovšek, avtor spletnih strani Argentina, Digitalna fotografija, CactusBase in Galerija Echinopsis. Vodič 'Digitalna fotografija' ima korenine v letu 2002, ko je bila digitalna fotografija v povojih. Z dopolnitvami je nastal učni pripomoček za tečaje digitalne fotografije, v končni obliki pa je samostojen moderen vodič skozi digitalno fotografijo.