Brisanje dela objekta

Digitalna fotografija: Fotografija - Fotomontaža po receptu - Brisanje dela objekta

Zdaj ugotavljamo, da bodo navijalke na vrhu motile. Odrežemo jih iz objekta tako, da z 'Freehand mask' orodjem izrežemo odvečno navlako in jo zbrišemo z Edit - Clear, še boljše pa bo, če uporabimo ukaz Edit - Cut (tudi s tipko 'Delete'). V drugem primeru se izbrisano zapiše v spomin.

Vrat kitare je preveč nagnjen v desno, zato ga bomo zavrteli v levo. To lahko naredimo z orodjem Object - Rotate - Free in določimo kot vrtenja. Bolj enostavno bo, če na objekt kliknemo še enkrat, da se prikažejo puščice za vrtenje, s kazalcem primemo za enega od kotnih puščic in ga enostavno zavrtimo v želeno pozicijo.

 

 

 

 

Trenutni rezultat je torej ta slika. Namesto shranjevanja bomo uporabili metodo Edit - Checkpoint. Ta metoda shrani sliko v trenutni obliki. Če naredimo napako, se lahko vrnemo v to pozicijo z Edit - Restore to checkpoint.

 

Digitalna fotografija - vodič za digitalne fotografe
Sprejemnica
 
Splošno o digitalni fotografiji
Digitalni fotoaparat
O sliki
Obdelava slike
Galerija slik
Slovar pojmov
www.astrokaktus.com
Zapri

O fotografiji

Zapri

Fotoaparat

Zapri

O sliki

Zapri

Obdelava slike

Zapri

Galerija

 

Zapri

Zaščitni znak AstroKaktus je logo domene www.astrokaktus.com, ki jo ureja Zvone Rovšek, avtor spletnih strani Argentina, Digitalna fotografija, CactusBase in Galerija Echinopsis. Vodič 'Digitalna fotografija' ima korenine v letu 2002, ko je bila digitalna fotografija v povojih. Z dopolnitvami je nastal učni pripomoček za tečaje digitalne fotografije, v končni obliki pa je samostojen moderen vodič skozi digitalno fotografijo.