Izdelava izreza za objekt

Digitalna fotografija: Fotografija - Fotomontaža po receptu - Izdelava izreza za objekt

Ko je naš izrez izdelan, samo še preverimo, ali je to izrez ozadja ali bodočega objekta. V tem primeru je izrez ozadja, zato izrez invertiramo  s pomočjo ikone v orodni vrstici (Mask - Invert).

Objekt iz izreza izdelamo lahko na menuju Object - Create - Object: Copy Selection. V tem primeru bo ostalo ozadje nedotaknjeno, nastala pa bo nova plast z novonastalim objektom. V primeru, da želimo objekt izrezati iz ozadja, uporabimo Cut selection namesto Copy selection.

 

 

Okoli objekta se pojavijo točke, ki so pomagala za delo s tem objektom. S ponovnim klikom na objekt se pomagalo spremeni v orodje za rotiranje in  raztegovanje objekta.

Digitalna fotografija - vodič za digitalne fotografe
Sprejemnica
 
Splošno o digitalni fotografiji
Digitalni fotoaparat
O sliki
Obdelava slike
Galerija slik
Slovar pojmov
www.astrokaktus.com
Zapri

O fotografiji

Zapri

Fotoaparat

Zapri

O sliki

Zapri

Obdelava slike

Zapri

Galerija

 

Zapri

Zaščitni znak AstroKaktus je logo domene www.astrokaktus.com, ki jo ureja Zvone Rovšek, avtor spletnih strani Argentina, Digitalna fotografija, CactusBase in Galerija Echinopsis. Vodič 'Digitalna fotografija' ima korenine v letu 2002, ko je bila digitalna fotografija v povojih. Z dopolnitvami je nastal učni pripomoček za tečaje digitalne fotografije, v končni obliki pa je samostojen moderen vodič skozi digitalno fotografijo.