Izdelava objekta

Digitalna fotografija: Fotografija - Fotomontaža po receptu - Izdelava objekta

Objekt je samostojen del slike, ki je ločen od ozadja in z njim delamo na podoben način kot s sliko samo. Objekt leži na posebni plasti slike in ni del ozadja.

Objekt običajno izdelamo iz izreza (maske). Za delo bomo uporabili novo sliko (desno), iz katere bomo izrezali vrat kitare s strunami in navijalkami.

Za izrez večjih enakobarvnih površin bomo uporabili  orodje za izrezovanje - 'čarobna palica' (Magic wand). S tem orodjem izrežemo površino barvno ali tonsko podobnih točk.

Ker bomo izrez sestavljali iz več raznobarvnih površin, bomo izbrali delovni modul za dodajanje izrezov (Mask - Mode - Additive) ali uporabili ikono iz orodne vrstice.

 

Nastavimo lahko tudi število tonskih oz. barvnih korakov ali razpon barv posameznih barvnih kanalov.

Digitalna fotografija - vodič za digitalne fotografe
Sprejemnica
 
Splošno o digitalni fotografiji
Digitalni fotoaparat
O sliki
Obdelava slike
Galerija slik
Slovar pojmov
www.astrokaktus.com
Zapri

O fotografiji

Zapri

Fotoaparat

Zapri

O sliki

Zapri

Obdelava slike

Zapri

Galerija

 

Zapri

Zaščitni znak AstroKaktus je logo domene www.astrokaktus.com, ki jo ureja Zvone Rovšek, avtor spletnih strani Argentina, Digitalna fotografija, CactusBase in Galerija Echinopsis. Vodič 'Digitalna fotografija' ima korenine v letu 2002, ko je bila digitalna fotografija v povojih. Z dopolnitvami je nastal učni pripomoček za tečaje digitalne fotografije, v končni obliki pa je samostojen moderen vodič skozi digitalno fotografijo.