Čiščenje ozadja

Digitalna fotografija: Fotografija - Fotomontaža po receptu - Čiščenje ozadja

Če ozadje ni več potrebno, ga lahko izbrišemo. Lahko enostavno kliknemo v panelu Objects na Background in pritisnemo tipko Delete, pa bo. Vendar je dobro, da ozadje ohranimo, vendar enobarvno, da ne obremenjuje računalnika s podatki. Zato bomo naprej uporabljali le objekte, ozadje pa bomo spremenili v belo ali črno.

Ker smo pri barvanju maske pustili izbrano belo barvo papirja, lahko zadevo najbolj zanesljivo popravimo tako, da izberemo orodje za prijemanje.

Objekt odmaknemo iz slikovne površine. To smo zdaj naredili zato, da vidimo, kakšna je barva maske in kakšno je ozadje. Zalivanje z barvo bolj zanesljivo naredimo tako, da brišemo masko, izklopimo vidnost plasti, izberemo ustrezni objekt ali ozadje in zalijemo izbrano z barvo.

Zdaj celo slikovno površino izrežemo kot masko in zalijemo z barvo polnila. Pred tem preverimo, ali ne delamo to operacijo na objektu namesto na ozadju.

Digitalna fotografija - vodič za digitalne fotografe
Sprejemnica
 
Splošno o digitalni fotografiji
Digitalni fotoaparat
O sliki
Obdelava slike
Galerija slik
Slovar pojmov
www.astrokaktus.com
Zapri

O fotografiji

Zapri

Fotoaparat

Zapri

O sliki

Zapri

Obdelava slike

Zapri

Galerija

 

Zapri

Zaščitni znak AstroKaktus je logo domene www.astrokaktus.com, ki jo ureja Zvone Rovšek, avtor spletnih strani Argentina, Digitalna fotografija, CactusBase in Galerija Echinopsis. Vodič 'Digitalna fotografija' ima korenine v letu 2002, ko je bila digitalna fotografija v povojih. Z dopolnitvami je nastal učni pripomoček za tečaje digitalne fotografije, v končni obliki pa je samostojen moderen vodič skozi digitalno fotografijo.