Duotone, tritone in quadtone

Digitalna fotografija: Obdelava - Filtri - Duotone, tritone in quadtone

Sliko lahko pretvorimo v dvo, tri ali štiri-tonske s pomočjo orodja, Image - Mode - Duotone.

Dvo in več-tonske slike uporabljajo črno kot prvo barvo, ostale pa so ena, dve ali tri katerekoli barve iz Pantone barvne skale. Program ponudi pri duotonu drugo barvo rumenkasto-sepia, pri tritonu ponudi rumeno in rdečo, pri quadtonu pa še modro barvo.

Tiskanje črnobelih fotografij na barvnem tiskalniku je bolj kvalitetno, če sliko najprej pretvorimo v duotone in tone fino naravnamo.

Original

 

Duotone

Tritone

 

Quadtone

Menu za spremembo barvne slike v dvo ali več-tonsko verzijo.

Duotone se izvede iz črnobele slike, zato je dobro, če sliko najprej pogledamo kot monotone verzijo, nato pa izberemo število barv, ki bodo udeležene v sliki, kot Type: mono, duo, tri ali quad-tone. Vsako barvo lahko nastavimo s tonsko krivuljo.

8-bitni Duotone uporablja Pantone barvno paleto. Tudi če bomo pri uporabi menuja uporabili kakšen odtenek barve, ki ni v obsegu Pantone palete, nas bo program preusmeril na veljavne Pantone barve.

Digitalna fotografija - vodič za digitalne fotografe
Sprejemnica
 
Splošno o digitalni fotografiji
Digitalni fotoaparat
O sliki
Obdelava slike
Galerija slik
Slovar pojmov
www.astrokaktus.com
Zapri

O fotografiji

Zapri

Fotoaparat

Zapri

O sliki

Zapri

Obdelava slike

Zapri

Galerija

 

Zapri

Zaščitni znak AstroKaktus je logo domene www.astrokaktus.com, ki jo ureja Zvone Rovšek, avtor spletnih strani Argentina, Digitalna fotografija, CactusBase in Galerija Echinopsis. Vodič 'Digitalna fotografija' ima korenine v letu 2002, ko je bila digitalna fotografija v povojih. Z dopolnitvami je nastal učni pripomoček za tečaje digitalne fotografije, v končni obliki pa je samostojen moderen vodič skozi digitalno fotografijo.