Zrcaljenje

Digitalna fotografija: Fotografija - Obdelava - Zrcaljenje

Zrcaljenje vodne površine zelo lepo izvedejo v liki nekateri programi za obdelavo slike in vodi celo dodajo valovanje. Mi se bomo naučili to delati ročno, saj je postopek zelo enostaven.

za osnovo vzamemo kakšno sliko s čimbolj ravnim horizontom v spodnjem delu, sicer imamo preveč dela s popravljanjem detajlov na prelomu. Iz slike izdelamo najprej objekt na novi plasti in sliko povečamo. Izdelan objekt obrežemo na spodnji strani, tako da ne dela popolnoma ravne oblike in ga podvojimo. To kopijo prezrcalimo, premaknemo na pravo lego in delo je načeloma končano.

Za boljši rezultat bomo popravili sliko na spoju v sredini. Če zgornjega dela slike nismo obrezali spodaj že med postopkom, lahko to naredimo zdaj in na koncu plastem dodelimo ustrezne prosojnosti.

Končni rezultat. Lahko bi dodali še valovanje vode, vendar bomo to počeli v nekem drugem poglavju.

Digitalna fotografija - vodič za digitalne fotografe
Sprejemnica
 
Splošno o digitalni fotografiji
Digitalni fotoaparat
O sliki
Obdelava slike
Galerija slik
Slovar pojmov
www.astrokaktus.com
Zapri

O fotografiji

Zapri

Fotoaparat

Zapri

O sliki

Zapri

Obdelava slike

Zapri

Galerija

 

Zapri

Zaščitni znak AstroKaktus je logo domene www.astrokaktus.com, ki jo ureja Zvone Rovšek, avtor spletnih strani Argentina, Digitalna fotografija, CactusBase in Galerija Echinopsis. Vodič 'Digitalna fotografija' ima korenine v letu 2002, ko je bila digitalna fotografija v povojih. Z dopolnitvami je nastal učni pripomoček za tečaje digitalne fotografije, v končni obliki pa je samostojen moderen vodič skozi digitalno fotografijo.