Rezanje slike na velikost papirja

Digitalna fotografija: Slika - Obdelava - Rezanje slike na velikost papirja

Najbolj zanesljiva metoda za rezanje slike, pri kateri želimo ohraniti enako slikovno razmerje, je orodje Image - Paper size. V pogovornem oknu nastavimo dimenzije, lego izrezabarvo ozadja, lahko pa tudi zaklenemo razmerje originalnih stranic. Za primer sem vzel sliko, kateri sem odrezal beline ob strani.

V sliki so problematične bele površine na spodnjem in desnem robu slike. Pred rezom sem najprej sliko zavrtel za eno stopinjo v levo, ker ima tračnica rahel padec. Nato sem sliko izrezal z ukazom Paper size. Da bi ohranil enako slikovno razmerje, sem pri rotiranju izbral opcijo 'Maintain original paper size' (ključavnica ob dimenzijah).

Rotiranje (Image - Rotate - Custom - Counter clockwise, Maintain original paper size, Anti-aliasing)

Izrez (Paper size, 2350 pik po širini, zaklenjeno razmerje, postavitev ročno)

Digitalna fotografija - vodič za digitalne fotografe
Sprejemnica
 
Splošno o digitalni fotografiji
Digitalni fotoaparat
O sliki
Obdelava slike
Galerija slik
Slovar pojmov
www.astrokaktus.com
Zapri

O fotografiji

Zapri

Fotoaparat

Zapri

O sliki

Zapri

Obdelava slike

Zapri

Galerija

 

Zapri

Zaščitni znak AstroKaktus je logo domene www.astrokaktus.com, ki jo ureja Zvone Rovšek, avtor spletnih strani Argentina, Digitalna fotografija, CactusBase in Galerija Echinopsis. Vodič 'Digitalna fotografija' ima korenine v letu 2002, ko je bila digitalna fotografija v povojih. Z dopolnitvami je nastal učni pripomoček za tečaje digitalne fotografije, v končni obliki pa je samostojen moderen vodič skozi digitalno fotografijo.