Osvetlitev temnin s Shadow Illuminatorjem

Digitalna fotografija: Fotografija - Slika - Osvetlitev temnin s Shadow Illuminatorjem

Shadow Illuminator je program za osvetlitev slike v temninah. Deluje podobno kot orodje X3-Fill light v programu Sigma Photo Pro. Osvetli temne dele slike, medtem ko svetlost lahko nastavimo posebej.

Programski paket je sicer namenjen Adobe Photoshopu, vendar deluje tudi kot Plug-In v programu Photopaint. Namesti se ga kot vse programske dodatke v mapo Plugins.

Original

Osvetljeno: Amount:50, Fill light 37

Presvetlo; Amount:50, Fill light 37

Uporaba je zelo enostavna. Orodje se nahaja poleg filtrov v menuju Effects - Intrigue Technologies. V pogovornem oknu (slika desno) pa se nastavi stopnja osvetlitve slike (Amount) in osvetlitev temnine (Fill light). Lahko uporabimo nastavitev 'Defaults' (Amount:50, Fill light:37, vendar bomo verjetno osvetljevali vsako sliko glede na potrebe.

Digitalna fotografija - vodič za digitalne fotografe
Sprejemnica
 
Splošno o digitalni fotografiji
Digitalni fotoaparat
O sliki
Obdelava slike
Galerija slik
Slovar pojmov
www.astrokaktus.com
Zapri

O fotografiji

Zapri

Fotoaparat

Zapri

O sliki

Zapri

Obdelava slike

Zapri

Galerija

 

Zapri

Zaščitni znak AstroKaktus je logo domene www.astrokaktus.com, ki jo ureja Zvone Rovšek, avtor spletnih strani Argentina, Digitalna fotografija, CactusBase in Galerija Echinopsis. Vodič 'Digitalna fotografija' ima korenine v letu 2002, ko je bila digitalna fotografija v povojih. Z dopolnitvami je nastal učni pripomoček za tečaje digitalne fotografije, v končni obliki pa je samostojen moderen vodič skozi digitalno fotografijo.