Popravljanje distorzije

Digitalna fotografija: Slika - Obdelava - Popravljanje distorzije

Vbočena distorzija se pojavi pri dolgih goriščnicah zoom objektiva. Običajno je skoraj neopazna, vidi pa se v ukrivljenih linijah arhitekture.

Vidna distorzija lahko videz slike pokvari. Na žalost se te napake ne da enostavno popraviti z običajnimi orodji za obdelave slik. Eden od programov, ki popravlja distorzijo, je Power Retouche - Lens Corrector.

Poglejmo nastavitve programa:

Z 'Resampling method' nastavimo način obdelave in prevzorčenja. Če vklopimo opcijo Zoom to fit, se prevzorči cela slika na velikost papirja. Z Distortion type določimo vrsto distorzije, z Narrow-wide pa obliko krivulje. Panel 'Correction' je namenjen nastavitvi popravka.

Original

Menu

Obdelano

 

 

 

Digitalna fotografija - vodič za digitalne fotografe
Sprejemnica
 
Splošno o digitalni fotografiji
Digitalni fotoaparat
O sliki
Obdelava slike
Galerija slik
Slovar pojmov
www.astrokaktus.com
Zapri

O fotografiji

Zapri

Fotoaparat

Zapri

O sliki

Zapri

Obdelava slike

Zapri

Galerija

 

Zapri

Zaščitni znak AstroKaktus je logo domene www.astrokaktus.com, ki jo ureja Zvone Rovšek, avtor spletnih strani Argentina, Digitalna fotografija, CactusBase in Galerija Echinopsis. Vodič 'Digitalna fotografija' ima korenine v letu 2002, ko je bila digitalna fotografija v povojih. Z dopolnitvami je nastal učni pripomoček za tečaje digitalne fotografije, v končni obliki pa je samostojen moderen vodič skozi digitalno fotografijo.