Kontrast in tonska krivulja

Digitalna fotografija: Fotografija - Slika - Uravnavanje kontrasta slike s tonsko krivuljo

S tonsko krivuljo lahko nastavljamo tonske in barvne vrednosti slike. Prednost tonske krivulje pred navadnim popravkom kontrasta je v tem, da vrednosti nastavljamo v temninah in svetlih delih ločeno, da lahko nastavimo vsak barvni kanal posebej in da lahko preprečimo nastanek poponih belin in črnin.

Original

Obdelano

 

Za primer sem vzel dve res slabi fotografiji, posneti v oblačnem vremenu proti svetlobi. Pri obeh sem nastavil tonski krivulji tako, da nikjer ni prežganih površin.

Sliko, ki smo jo že obravnavali pri nastavitvi kontrasta, sem vzel za primerjavo, kakšen rezultat daje tonska krivulja napram klasičnem popravku kontrasta.

Digitalna fotografija - vodič za digitalne fotografe
Sprejemnica
 
Splošno o digitalni fotografiji
Digitalni fotoaparat
O sliki
Obdelava slike
Galerija slik
Slovar pojmov
www.astrokaktus.com
Zapri

O fotografiji

Zapri

Fotoaparat

Zapri

O sliki

Zapri

Obdelava slike

Zapri

Galerija

 

Zapri

Zaščitni znak AstroKaktus je logo domene www.astrokaktus.com, ki jo ureja Zvone Rovšek, avtor spletnih strani Argentina, Digitalna fotografija, CactusBase in Galerija Echinopsis. Vodič 'Digitalna fotografija' ima korenine v letu 2002, ko je bila digitalna fotografija v povojih. Z dopolnitvami je nastal učni pripomoček za tečaje digitalne fotografije, v končni obliki pa je samostojen moderen vodič skozi digitalno fotografijo.