Igre z barvami

Digitalna fotografija: Fotografija - Slika - Zmanjšanje globinske ostrine - zahtevno

Spremembe barv lahko izvajamo na različne načine in nekaj od teh smo že videli. Lahko uporabimo še druga orodja, kot je Channel mixer, Replace colors, Selective colors, Color hue ali Color tone. Namen teh orodij je selektivno spreminjanje barv, kar z navadnim Color balance ne moremo početi.

Na prvem primeru sem za primerjavo spremenil barvo le s Color balance iz rumene v modro, zato se posledice vidijo na celi sliki. V naslednjih primerih sem spreminjal barve le selektivno tako da sem večinoma spreminjal le barvo cveta.

Pravzaprav se da z večimi orodji doseči podoben ali celo enak učinek. Dobro je, če ta orodja spoznamo, nazadnje pa bomo verjetno uporabili tisto, s katerim pridemo najhitreje do željenega rezultata.

Za fotografijo modrega lokvanja torej ni treba najprej vključiti v proces genetski inženiring, le pravi ukaz uporabite, pa bo.

Color balance

Color hue
Selective color
Replace colors
Channel mixer

Original.

Digitalna fotografija - vodič za digitalne fotografe
Sprejemnica
 
Splošno o digitalni fotografiji
Digitalni fotoaparat
O sliki
Obdelava slike
Galerija slik
Slovar pojmov
www.astrokaktus.com
Zapri

O fotografiji

Zapri

Fotoaparat

Zapri

O sliki

Zapri

Obdelava slike

Zapri

Galerija

 

Zapri

Zaščitni znak AstroKaktus je logo domene www.astrokaktus.com, ki jo ureja Zvone Rovšek, avtor spletnih strani Argentina, Digitalna fotografija, CactusBase in Galerija Echinopsis. Vodič 'Digitalna fotografija' ima korenine v letu 2002, ko je bila digitalna fotografija v povojih. Z dopolnitvami je nastal učni pripomoček za tečaje digitalne fotografije, v končni obliki pa je samostojen moderen vodič skozi digitalno fotografijo.