Polprofesionalni digitalni fotoaparati

Digitalna fotografija: Uvod - Zakaj digitalno? - Polprofesionalni fotoaparati

Polprofesionalni digitalni fotoaparati so v nekaterih primerih okleščena varianta profesionalnih, vendar dajejo enako kvalitetno sliko.

S pojavom digitalne fotografije se je ločnica med amatersko in profesionalno fotografijo še bolj razblinila. Pojavili so se kupci, ki zahtevajo kvalitetno fotografijo, od katere pa poklicno ne živijo in seveda pričakujejo kvaliteto za sprejemljivo ceno. Ker je takih kupcev veliko, se tem trendu prilagajajo tudi proizvajalci. Za takoimenovane pro-potrošnike so na razpolago fotoaparati, ki ponujajo dobro kvaliteto slike, vendar je fotoaparat okleščena varianta profesionalnega fotoaparata. Eden prvih in najbolj opaznih primerov je bil zanesljivo Canon Eos 300D, ki je ponujal enako kvaliteto slike kot dvakrat dražji Canon Eos 10D.

Kupci smo seveda s tem precej v boljšem položaju, sploh v tem trenutku, ko novosti v digitalnem svetu stanejo preveč denarja. Industrija digitalne fotografije temu področju posveča pozornost, kar pomeni še en faktor za nakup digitalnega fotoaparata.

Tip uporabnika Potrošnik Polprofesionalec Profesionalec
Tip fotoaparata Consumer Prosumer Professional
Kvaliteta fotografije Poprečna Visoka Visoka
Kvaliteta slike Slaba Pogosto boljša kot profesionalna Odlična
Zaslužek s slikami Ne Redko Da
Digitalna fotografija - vodič za digitalne fotografe
Sprejemnica
 
Splošno o digitalni fotografiji
Digitalni fotoaparat
O sliki
Obdelava slike
Galerija slik
Slovar pojmov
www.astrokaktus.com
Zapri

O fotografiji

Zapri

Fotoaparat

Zapri

O sliki

Zapri

Obdelava slike

Zapri

Galerija

 

Zapri

Zaščitni znak AstroKaktus je logo domene www.astrokaktus.com, ki jo ureja Zvone Rovšek, avtor spletnih strani Argentina, Digitalna fotografija, CactusBase in Galerija Echinopsis. Vodič 'Digitalna fotografija' ima korenine v letu 2002, ko je bila digitalna fotografija v povojih. Z dopolnitvami je nastal učni pripomoček za tečaje digitalne fotografije, v končni obliki pa je samostojen moderen vodič skozi digitalno fotografijo.