Pribor - spominske kartice

Digitalna fotografija: Fotoaparat - Pribor - Kartice in napajanje

Če se sprehodite z miško po gumbih na levi strani, boste odprli okna z opisom dodatne opreme. Na tej strani je opisana elektronska oprema, optično in ostalo opremo pa najdete na naslednjih straneh.

Ko se odločate za nakup digitalnega fotoaparata, najprej preverite, koliko vas bo stala dodatna oprema. Kolikor manj časa boste posvetili aktivnostim pred nakupom, toliko več stroškov boste imeli kasneje. Sam fotoaparat je brez opreme kot gol računalnik - deluje, vendar z njim nimate kaj početi, dokler nanj ne naložite programsko opremo in priklopite pomožne naprave. Velik strošek bo že nakup dodatne spominske kartice.

S fotoaparatom boste dobili spominsko kartico, na katero boste shranili približno 1,8 slike v najboljši kakovosti, čeprav vam bo proizvajalec zatrjeval, da lahko posnamete s fotoaparatom vsaj 50 slik. Tega ne bo povedal, da le pri nizki kakovosti slike, za kaj boljšega pa si morate kupiti dodatno spominsko kartico.

Kakovostne razlike med karticami različnih proizvajalcev s majhne, prav tako tudi razlike v cenah. Pazite pri nakupu na hitrost prevajanja, od katere pa je zena zelo odvisna. Kartice s hitrejšim vodilom vas bodo stale precej več!

Digitalna fotografija - vodič za digitalne fotografe
Sprejemnica
 
Splošno o digitalni fotografiji
Digitalni fotoaparat
O sliki
Obdelava slike
Galerija slik
Slovar pojmov
www.astrokaktus.com
Zapri

O fotografiji

Zapri

Fotoaparat

Zapri

O sliki

Zapri

Obdelava slike

Zapri

Galerija

 

Zapri

Zaščitni znak AstroKaktus je logo domene www.astrokaktus.com, ki jo ureja Zvone Rovšek, avtor spletnih strani Argentina, Digitalna fotografija, CactusBase in Galerija Echinopsis. Vodič 'Digitalna fotografija' ima korenine v letu 2002, ko je bila digitalna fotografija v povojih. Z dopolnitvami je nastal učni pripomoček za tečaje digitalne fotografije, v končni obliki pa je samostojen moderen vodič skozi digitalno fotografijo.