Fotografski pribor - predleče in filtri

Digitalna fotografija: Fotoaparat - Pribor - Predleče in filtri

Pripomočke za optiko boste potrebovali le v primeru, da je vaš fotoaparat zrcalnorefleksni ali pa da ima na objektivu navoj ali kakšno drugačno možnost za nameščanje dodatne opreme. Ker ta orodja niso poceni, vam priporočam, da pred nabavo povprašate po univerzalnih adapterjih, ki jih lahko uporabite tudi na drugem fotoaparatu. Najdražja varianta bo originalni konverter za digitalni fotoaparat, ki ga boste morali pri nakupu novega fotoaparata spet zamenjati z drugim. Primer - telekonverterji za nekatere Nikonove digitalne fotoaparate stanejo čez 50.000 SIT, torej skoraj pol fotoaparata.

Najpogosteje segajo po dodatni opremi fotografi, ki se želijo ukvarjati z makro fotografijo. Od pestre izbire filtrov boste verjetno uporabili pretežno UV in polarizacijski filter. Ostali filtri se uporabljajo redko.

Nekaj ostalih pripomočkov je opisanih na naslednji strani.

Če ste že lastnik zbirke filtrov večjega premera kot je navoj objektiva, jih lahko uporabite s pomočjo enostavnega adapterja.

Digitalna fotografija - vodič za digitalne fotografe
Sprejemnica
 
Splošno o digitalni fotografiji
Digitalni fotoaparat
O sliki
Obdelava slike
Galerija slik
Slovar pojmov
www.astrokaktus.com
Zapri

O fotografiji

Zapri

Fotoaparat

Zapri

O sliki

Zapri

Obdelava slike

Zapri

Galerija

 

Zapri

Zaščitni znak AstroKaktus je logo domene www.astrokaktus.com, ki jo ureja Zvone Rovšek, avtor spletnih strani Argentina, Digitalna fotografija, CactusBase in Galerija Echinopsis. Vodič 'Digitalna fotografija' ima korenine v letu 2002, ko je bila digitalna fotografija v povojih. Z dopolnitvami je nastal učni pripomoček za tečaje digitalne fotografije, v končni obliki pa je samostojen moderen vodič skozi digitalno fotografijo.