Fotografov nahrbtnik

Digitalna fotografija: Kamera - Pribor - Razni pripomočki

Ta stran vsebuje slike vse opreme in se bo nalagala zelo počasi. Če vas tema ne zanima, jo raje preskočite!

Fotografski nahrbtnik bo, kot že rečeno vseboval vse, česar ne smete nikakor izgubiti. Sliši se malo trapasto, vendar lahko stlačite noter približno dvakrat toliko stvari, kot gre vanj. Pa poglejmo, kaj gre v mali fotografski nahrbtnik velikosti 25 x 20 x 30 centimetrov.

Poleg fotoaparata boste potrebovali še dodatni teleobjektiv, filtre in adapterje, hitri polnilec akumulatorjev, baterije, prenosni disk, vse potrebne napajalnike, kable, rezervne kartice, pihalnik za čiščenje senzorja in čistilni set za optiko. Poleg tega vam priporočam, da v nahrbtnik stlačite še zdravila, manj pomembne dokumente, zemljevide, na vezice nahrbtnika pa lahko pripnete stojalo in majico ali vetrovko, ki vam bo prišla na terenu zelo prav. Žepni nožič, pinceta ali male klešče so lahko tudi v žepu, vendar jih boste iz nahrbtnika težje izgubili. Šivanka vam lahko pride zelo prav - zavarujte jo v plastičnem tulcu. Nikakor ne pozabite na kable in napajalnike, saj je disk ali prenosni računalnik za v smeti, če doma pozabite kabel.

Ta nahrbtnik je imel tudi zanko, s katero sem lahko pripel nahrbtnik na pas, vendar se mi je zdelo potovanje po hribih dovolj varno in sem ga uporabljal le v Buenos Airesu. S tako neopazno zanko preprečite krajo nahrbtnika, če ga snamete in odložite poleg sebe.

Ne boste verjeli, vse to gre v mali nahrbtnik, ki ga vidite na sliki. Vanj ne boste mogli stlačit edino rezervnega fotoaparata. Tega sem na tem potovanju shranil v transportno prtljago.

Digitalna fotografija - vodič za digitalne fotografe
Sprejemnica
 
Splošno o digitalni fotografiji
Digitalni fotoaparat
O sliki
Obdelava slike
Galerija slik
Slovar pojmov
www.astrokaktus.com
Zapri

O fotografiji

Zapri

Fotoaparat

Zapri

O sliki

Zapri

Obdelava slike

Zapri

Galerija

 

Zapri

Zaščitni znak AstroKaktus je logo domene www.astrokaktus.com, ki jo ureja Zvone Rovšek, avtor spletnih strani Argentina, Digitalna fotografija, CactusBase in Galerija Echinopsis. Vodič 'Digitalna fotografija' ima korenine v letu 2002, ko je bila digitalna fotografija v povojih. Z dopolnitvami je nastal učni pripomoček za tečaje digitalne fotografije, v končni obliki pa je samostojen moderen vodič skozi digitalno fotografijo.