Kalkulator globinske ostrine

Digitalna fotografija: Fotoaparat - Ostrina - Kalkulator globinske ostrine

Format kamere ali filma

Dejanska goriščnica (mm)

Zaslonka

Razdalja do objekta

 Globinska ostrina

 Najbližja ostrina
 Konec globinske ostrine

 Ostrina pred objektom
 Ostrina za objektom

 Hiper-goriščna razdalja

 Neostrinski krožec za ta fotoaparat


* Hiper-goriščna razdalja je goriščnica, pri kateri se globinska ostrina razteza od polovice oddaljenosti od objekta do neskončnosti.

Kalkulator globinske ostrine vam bo pomagal določiti globinsko ostrino za vaš digitalni fotoaparat. V okencu 'Format kamere ali filma' izberete tip vašega fotoaparata. S tem določite dimenzijo neostrinskega krožca. Kot smo že omenili, je ta pri digitalnih fotoaparatih tipična za vsak fotoaparat posebej. Če vašega fotoaparata ni na seznamu. izberite takega, ki ima enako dimenzijo senzorja. Če dimenzij ne poznate, jih lahko poiščete na strani DPReview.

V okence 'Dejanska goriščnica' vnesete pravo goriščnico vašega fotoaparata. Ta je označena na objektivu vašega fotoaparata in navedena v navodilih za uporabo vašega fotoaparata.

Digitalna fotografija - vodič za digitalne fotografe
Sprejemnica
 
Splošno o digitalni fotografiji
Digitalni fotoaparat
O sliki
Obdelava slike
Galerija slik
Slovar pojmov
www.astrokaktus.com
Zapri

O fotografiji

Zapri

Fotoaparat

Zapri

O sliki

Zapri

Obdelava slike

Zapri

Galerija

 

Zapri

Zaščitni znak AstroKaktus je logo domene www.astrokaktus.com, ki jo ureja Zvone Rovšek, avtor spletnih strani Argentina, Digitalna fotografija, CactusBase in Galerija Echinopsis. Vodič 'Digitalna fotografija' ima korenine v letu 2002, ko je bila digitalna fotografija v povojih. Z dopolnitvami je nastal učni pripomoček za tečaje digitalne fotografije, v končni obliki pa je samostojen moderen vodič skozi digitalno fotografijo.