Širina okna brskalnika

Digitalna fotografija: Fotoaparat - Ločljivost - Širina okna brskalnika

Priprava slik za izdelavo spletne strani je posebno znanje, ki pomeni majhen delež v gori neznank digitalne tehnologije. Izdelava same slike in stiskanje podatkov je prvi korak, ki se ga naučimo pri obdelavi digitalne slike. Enako pomembno kot priprava slike je poznavanje pravil, ki obkrožajo spletne obdelave. Na tem mestu bomo določili velikost okna brskalnika.

Okno brskalnika je dimenzija uporabnega okna Internet explorerja, Netscape Navigatorja ali kateregakoli drugega programa, ki ga uporabljamo za ogled spletnih strani. Kot kreatorji se najprej odločimo, kdo je naš ciljni prejemnik in določimo ločljivost zaslona, ki ga ta uporablja. Če hočemo, da bodo prav vsi uporabniki, tudi tisti z manjšimi zasloni, ki imajo ločljivost nastavljeno na 600x450 pik, videli naš splet na celem zaslonu, bo naše okno brskalnika 580 pik. Na to širino bomo tudi prilagajali slike.

Tak način bo uprabil profesionalni oblikovalec spletnih strani, ki želi naročniku izdelati stran za čisto vse uporabnike. Če pa se odločite, da bo širina okna večja, na primer za 1024 pik kot je tale vodič, boste uporabili širino približno 1000 pik. Klik na spodnje vrednosti pa bo prikazal velikost okna, ki bo zasedel vaš brskalnik.

 

Digitalna fotografija - vodič za digitalne fotografe
Sprejemnica
 
Splošno o digitalni fotografiji
Digitalni fotoaparat
O sliki
Obdelava slike
Galerija slik
Slovar pojmov
www.astrokaktus.com
Zapri

O fotografiji

Zapri

Fotoaparat

Zapri

O sliki

Zapri

Obdelava slike

Zapri

Galerija

 

Zapri

Zaščitni znak AstroKaktus je logo domene www.astrokaktus.com, ki jo ureja Zvone Rovšek, avtor spletnih strani Argentina, Digitalna fotografija, CactusBase in Galerija Echinopsis. Vodič 'Digitalna fotografija' ima korenine v letu 2002, ko je bila digitalna fotografija v povojih. Z dopolnitvami je nastal učni pripomoček za tečaje digitalne fotografije, v končni obliki pa je samostojen moderen vodič skozi digitalno fotografijo.