Lega fotoaparata v roki

Digitalna fotografija: Fotoaparat - Uporaba - Lega fotoaparata v roki

Lega fotoaparata v rokah je zelo pomemben faktor. To je najprej odvisno od tega, kako velik je in kakšnega tipa ter v kakšnem rangu kvalitete je fotoaparat. Manjši kompaktni fotoaparati se manj prilegajo rokam, večji, sploh zrcalnorefleksni pa z držalom na desni strani in mehko površino pomagajo k trdni drži fotoaparata. Velik vpliv na samo držo ima tudi lega in teža objektiva, na težišče na stojalu pa vpliva lega navoja za stojalo.

Canon EOS 350D

Casio EXILIM EX-P700

Fujifilm FinePix S7000

Minolta Dimage A1

Nikon D50

Olympus C 8080

Sony Cyber-shot DSC-V3

Canon EOS 350D

Zaradi mehke površine fotoaparata in dobro uravnoteženosti posameznih delov ta fotoaparat lepo sede v roko.

Občutek, kako nam fotoaparat sede v roke, je bolj pomemben kot prvi videz. Dobra oblika nam pomaga k trdni drži fotoaparata, kar vpliva na stabilnost.
Digitalna fotografija - vodič za digitalne fotografe
Sprejemnica
 
Splošno o digitalni fotografiji
Digitalni fotoaparat
O sliki
Obdelava slike
Galerija slik
Slovar pojmov
www.astrokaktus.com
Zapri

O fotografiji

Zapri

Fotoaparat

Zapri

O sliki

Zapri

Obdelava slike

Zapri

Galerija

 

Zapri

Zaščitni znak AstroKaktus je logo domene www.astrokaktus.com, ki jo ureja Zvone Rovšek, avtor spletnih strani Argentina, Digitalna fotografija, CactusBase in Galerija Echinopsis. Vodič 'Digitalna fotografija' ima korenine v letu 2002, ko je bila digitalna fotografija v povojih. Z dopolnitvami je nastal učni pripomoček za tečaje digitalne fotografije, v končni obliki pa je samostojen moderen vodič skozi digitalno fotografijo.