Stikalo za izbiro programa PASM

Digitalna fotografija: Fotoaparat - Uporaba - Stikalo za izbiro programa PASM

Poleg sprožilca je stikalo za izbiro programov najbolj pomembno in obenem tudi uporqabno stikalo, ki je vgrajeno v fotoaparate. Pravzaprav se med seboj fotoaparati različnih proizvajalcev ne razlikujejo kaj dosti, celo oznake so dokaj podobne, le da se nahajajo na različnih legah na fotoaparatu. Nekateri fotoaparati imajo kakšne od teh možnosti vgrajene v menuje in če so pogosto v uporabi, jezijo uporabnike z zamudnim izbiranjem na menujih. Poglejmo, kje so vgrajna stikaka PASM na nekaterih fotoaparatih:

Canon EOS 350D

Casio EXILIM EX-P700

Fujifilm FinePix S7000

Minolta Dimage A1

Nikon D50

Olympus C 8080

Sony Cyber-shot DSC-V3

Canon EOS 350D

Stikalo za izbiro programov PASM se nahaja običjno na zgornjem desnem delu fotoaparata. Z njim izbiramo programe fotoaparata.
Digitalna fotografija - vodič za digitalne fotografe
Sprejemnica
 
Splošno o digitalni fotografiji
Digitalni fotoaparat
O sliki
Obdelava slike
Galerija slik
Slovar pojmov
www.astrokaktus.com
Zapri

O fotografiji

Zapri

Fotoaparat

Zapri

O sliki

Zapri

Obdelava slike

Zapri

Galerija

 

Zapri

Zaščitni znak AstroKaktus je logo domene www.astrokaktus.com, ki jo ureja Zvone Rovšek, avtor spletnih strani Argentina, Digitalna fotografija, CactusBase in Galerija Echinopsis. Vodič 'Digitalna fotografija' ima korenine v letu 2002, ko je bila digitalna fotografija v povojih. Z dopolnitvami je nastal učni pripomoček za tečaje digitalne fotografije, v končni obliki pa je samostojen moderen vodič skozi digitalno fotografijo.