Ohišje fotoaparata

Digitalna fotografija: Fotoaparat - Delovanje - Delovanje kontrastnega daljinometra

Ohišje fotoaparata je običajno izdelano iz jeklene pločevine, aluminijeve zlitine, plastike ali pa kombinacije le teh. V ohišje so vgrajene kontrole in vsi deli fotoaparata, nanj pa se lahko pritrdi še dodatne reči kot je dodatna bliskavica, stojalo, baterije, pri zrcalnorefleksnih fotoaparatih pa tudi objektiv. Poglejmo zadnjo stran ohišja nekaterih fotoaparatov raznih proizvajalcev:

Canon EOS 350D

Casio EXILIM EX-P700

Fujifilm FinePix S7000

Minolta Dimage A1

Nikon D50

Olympus C 8080

Sony Cyber-shot DSC-V3

Pri ohišju je poleg lege baterij, ki vplivajo na težišče fotoaparata, pomembna tudi lega gumbov, ki so nam lahko priročni ali pa zelo nerodno postavljeni.

Canon EOS 350D

Ohišje tega fotoaparata je malo manjše kot pri polprofesionalni varianti D20, vendar se lepo prilega roki. Prijemalo je za nekoga morda malo preozko, vendar se zaradi mehke površine lepo drži v roki. Morda zaradi tega, ker je še vedno največji fotoaparat v tem rangu.

Ohišje fotoaparata je le na prvi pogled nepomembna stvar. Ko primemo fotoaparat v roke, nam daje oblika ohišja prvi dober ali slab vtis o njem.
Digitalna fotografija - vodič za digitalne fotografe
Sprejemnica
 
Splošno o digitalni fotografiji
Digitalni fotoaparat
O sliki
Obdelava slike
Galerija slik
Slovar pojmov
www.astrokaktus.com
Zapri

O fotografiji

Zapri

Fotoaparat

Zapri

O sliki

Zapri

Obdelava slike

Zapri

Galerija

 

Zapri

Zaščitni znak AstroKaktus je logo domene www.astrokaktus.com, ki jo ureja Zvone Rovšek, avtor spletnih strani Argentina, Digitalna fotografija, CactusBase in Galerija Echinopsis. Vodič 'Digitalna fotografija' ima korenine v letu 2002, ko je bila digitalna fotografija v povojih. Z dopolnitvami je nastal učni pripomoček za tečaje digitalne fotografije, v končni obliki pa je samostojen moderen vodič skozi digitalno fotografijo.