Iskalo

Digitalna fotografija: Fotoaparat - Uporaba - Iskalo

Večina kompaktnih digitalnih fotoaparatov ima vgrajen samo LCD zaslončekle pri nekaterih novejših, pa tudi pri zrcalno-refleksnim podobnih je vgrajeno optično iskalo. To v večini primerov ne pokriva enakega področja kot ga posname senzor. To je velika pomanjkljivost, ki je odpravljena z elektronskim iskalom, ki pa ima izvrstno možnost prikaza slike take, kot bo posneta. Resda je sprva elektronsko iskalo videti nekvalitetno in štorasto, vendar je ravno zaradi realnega prikaza osvetlitve orodje, ki zniža število neustrezno osvetljenih posnetkov skoraj  na ničlo. Manjka mu le še nekaj več ločljivosti, pa bi morda optično iskalo počasi izginilo v pozabo. Nekatera optična, pa tudi feromagnetna iskala imajo vgrajeno kolesce za nastavitev dioptrije.

Canon EOS 350D

Casio EXILIM EX-P700

Fujifilm FinePix S7000

Minolta Dimage A1

Nikon D50

Olympus C 8080

Sony Cyber-shot DSC-V3

Canon EOS 350D

Tako kot vse druge zrcalnorefleksni digitalni fotoaparati ima tudi ta vgrajno optično iskalo, ki pokriva vidno polje senzorja.

V fotoaparate so vgrajena optična, LCD in feromagnetna iskala, nekateri ceneni fotoaparati pa imajo vgrajen le LCD zaslonček.
Digitalna fotografija - vodič za digitalne fotografe
Sprejemnica
 
Splošno o digitalni fotografiji
Digitalni fotoaparat
O sliki
Obdelava slike
Galerija slik
Slovar pojmov
www.astrokaktus.com
Zapri

O fotografiji

Zapri

Fotoaparat

Zapri

O sliki

Zapri

Obdelava slike

Zapri

Galerija

 

Zapri

Zaščitni znak AstroKaktus je logo domene www.astrokaktus.com, ki jo ureja Zvone Rovšek, avtor spletnih strani Argentina, Digitalna fotografija, CactusBase in Galerija Echinopsis. Vodič 'Digitalna fotografija' ima korenine v letu 2002, ko je bila digitalna fotografija v povojih. Z dopolnitvami je nastal učni pripomoček za tečaje digitalne fotografije, v končni obliki pa je samostojen moderen vodič skozi digitalno fotografijo.