Dodatno akumulatorsko polnenje

Digitalna fotografija: Fotoaparat - Uporaba - Dodatno akumulatorsko polnenje

Dodatno polnenje se uporablja pri profesionalnih fotoaparatih kot dodatek, ki se pritrdi na podnožje fotoaparata in zadošča za mnogo, mnogo več posnetkov kot jih lahko naredimo z navadnim akumulatorskim polnenjem. Tak dodatek tudi precej stane. Dodatna polnenja se v nekaterih primerih vstavijo v ležišče običajnih baterij, kot na primer pri Canon EOS 350D.

Canon EOS 350D

Minolta Dimage A1

 

Canon EOS 350D

Pomožno držalo, ki ga vstavimo v fotoaparat v ležišče običajnih akumulatorjev, vsebuje dvojno polnenje akumulatorjev. Eno je dvojno polnenje NB-2LH baterij, ki jih sicer uporablja ta fotoaparat, drugo pa šest navadnih NiMH akumulatorjev velikosti AA. Na fotoaparat se privije z vijakom v navoj za stojalo. Vertikalno držalo vsebuje sprožilec, glavno stikalo, AE/FE lock gumb, AF point selektor in gumb za popravek osvetlitve.

Dodatno akumulatorsko polnjenje je odličen, vendar zelo drag pripomoček, ki običajno nadomesti standardno akumulatorsko polnjenje. Zadošča za toliko posnetkov, da nehamo razmišljati o napajanju.
Digitalna fotografija - vodič za digitalne fotografe
Sprejemnica
 
Splošno o digitalni fotografiji
Digitalni fotoaparat
O sliki
Obdelava slike
Galerija slik
Slovar pojmov
www.astrokaktus.com
Zapri

O fotografiji

Zapri

Fotoaparat

Zapri

O sliki

Zapri

Obdelava slike

Zapri

Galerija

 

Zapri

Zaščitni znak AstroKaktus je logo domene www.astrokaktus.com, ki jo ureja Zvone Rovšek, avtor spletnih strani Argentina, Digitalna fotografija, CactusBase in Galerija Echinopsis. Vodič 'Digitalna fotografija' ima korenine v letu 2002, ko je bila digitalna fotografija v povojih. Z dopolnitvami je nastal učni pripomoček za tečaje digitalne fotografije, v končni obliki pa je samostojen moderen vodič skozi digitalno fotografijo.