Baterije in ležišče baterij

Digitalna fotografija: Fotoaparat - Uporaba - Baterije in ležišče baterij

Fotoaparate napajajo akumulatorji tipa NiMH, Litij-ion, v nekaterih primerih pa celo kombinirano baterije tipa CR-123 skupaj z akumulatorji tipa AA. Redko se namesto NiMH uporabijo NiCD akumulatorji, ker imajo molan spominski efekt. Prednost navadnih NiMH baterij je v tem, da jih lahko kupimo za majhen denar kjerkoli, imajo pa na žalost nižjo kapaciteto kot enako velike Litij-Ionski akumulatorji. Ti so pregrešno dragi, zato je cenejša varianta pogosto uporaba navadnih NiMH akumulatorjev velikosti AA. Če so v fotoaparatu uporabljeni originalni akumulatorji, je v paketu priložen tudi polnilec.

Canon EOS 350D

Casio EXILIM EX-P700

Fujifilm FinePix S7000

Minolta Dimage A1

Nikon D50

Olympus C 8080

Sony Cyber-shot DSC-V3

Canon EOS 350D

Ležišče litij-ionske baterije NB-2LH je na spodnjem desnem delu fotoaparata. Taka je uporabljena tudi pri PowerShot S60 in S70.

Akumulatorji in baterije so eden od pomembnejših delov fotoaparata, saj za nekaj sto slik potrebujemo novo polnenje. Običajno se uporabljajo NiMH in Litij-ionski akumulatorji.
Digitalna fotografija - vodič za digitalne fotografe
Sprejemnica
 
Splošno o digitalni fotografiji
Digitalni fotoaparat
O sliki
Obdelava slike
Galerija slik
Slovar pojmov
www.astrokaktus.com
Zapri

O fotografiji

Zapri

Fotoaparat

Zapri

O sliki

Zapri

Obdelava slike

Zapri

Galerija

 

Zapri

Zaščitni znak AstroKaktus je logo domene www.astrokaktus.com, ki jo ureja Zvone Rovšek, avtor spletnih strani Argentina, Digitalna fotografija, CactusBase in Galerija Echinopsis. Vodič 'Digitalna fotografija' ima korenine v letu 2002, ko je bila digitalna fotografija v povojih. Z dopolnitvami je nastal učni pripomoček za tečaje digitalne fotografije, v končni obliki pa je samostojen moderen vodič skozi digitalno fotografijo.