Avtofokusna pomožna luč

Digitalna fotografija: Fotoaparat - Uporaba - Avtofokusna pomožna luč

Avtofokusna pomožna luč je izvor svetlobe, ki v trenutku iskanja razdalje, torej fokusiranja motiva, v mraku ali temi osvetli motiv toliko, da daljinomer lahko izmeri razdaljo. Nekateri fotoaparati imajo namesto teh luči izkoristijo pičlo svetlobo in s senzorjem izmerijo razdaljo, v večini primerov pa so fotoaparat pomaga kar z bliskavico. Ta da kratek predblisk tik pred posnetkom, ki omogoči merjenje razdalje, obenem pa tudi morebitne dosvetlitve motiva.

Canon EOS 350D

Casio EXILIM EX-P700

Fujifilm FinePix S7000

Minolta Dimage A1

Nikon D50

Olympus C 8080

Sony Cyber-shot DSC-V3

Sony Cyber-shot DSC-V3

Takoimenovan 'hologram AF ssist' sistem ima vgrajen mali laserski izvor svetlobe, ki v slabih svetlobnih razmerah za sekundo osvetli motiv ravno toliko, da se lahko izmeri in izračuna razdalja.

Avtofokusna pomožna luč (AF Assist lamp) je izvor svetlobe, ki v temi pomaga daljinometru najti razdaljo do motiva. Nekateri fotoaparati v ta namen izkoristijo kar bliskovno luč.
Digitalna fotografija - vodič za digitalne fotografe
Sprejemnica
 
Splošno o digitalni fotografiji
Digitalni fotoaparat
O sliki
Obdelava slike
Galerija slik
Slovar pojmov
www.astrokaktus.com
Zapri

O fotografiji

Zapri

Fotoaparat

Zapri

O sliki

Zapri

Obdelava slike

Zapri

Galerija

 

Zapri

Zaščitni znak AstroKaktus je logo domene www.astrokaktus.com, ki jo ureja Zvone Rovšek, avtor spletnih strani Argentina, Digitalna fotografija, CactusBase in Galerija Echinopsis. Vodič 'Digitalna fotografija' ima korenine v letu 2002, ko je bila digitalna fotografija v povojih. Z dopolnitvami je nastal učni pripomoček za tečaje digitalne fotografije, v končni obliki pa je samostojen moderen vodič skozi digitalno fotografijo.