LCD zaslon

Digitalna fotografija: Fotoaparat - Uporaba - LCD zaslon

V kompaktnih fotoaparatih je lahko LCD zaslon edino iskalo, ki pa postaja zelo priljubljeno, saj fotoaparata ni potrebno primakniti k očesu tako kot optično. Dobra rešitev je pregibni fotoaparat ali pa konzolni LCD zaslon, tako da lahko sliko opazujemo iz ugodne lege. LCD zaslon pokuri dosti električne energije, zato se vse pogosteje pojavljajo fotoaparati z dodatnim optičnim iskalom. Sodobni kompaktni fotoaparati, ki nimajo optičnega iskala, imajo vgrajen le velik LCD zaslon, ki zelo dobro prikaže slikovni rez motiva. Dobro je, če je LCD zaslonček zaščiten s trdo plastiko in prekrit z antirefleksno prevleko.

LCD zaslon imajo vgrajen tudi vsi zrcalnorefleksni fotoaparati. Ker pri teh ne moremo videti žive slike v trenutku proženja, so nujni za pregled posnete slike.

Canon EOS 350D

Casio EXILIM EX-P700

Fujifilm FinePix S7000

Minolta Dimage A1

Nikon D50

Olympus C 8080

Sony Cyber-shot DSC-V3

Minolta Dimage A1

Konzolni LCD zaslonček je velika prednost, saj fotoaparata ni treba primakniti v višino očes, če fotografiramo le s pomočjo tega zaslončka. Prekrit je z antirefleksno prevleko in je zelo kontrasten.

LCD zaslon je največji porabnik električne energije, vendar je v majhnih fotoaparatih to še vedno edino iskalo za vpogled v živo sliko.
Digitalna fotografija - vodič za digitalne fotografe
Sprejemnica
 
Splošno o digitalni fotografiji
Digitalni fotoaparat
O sliki
Obdelava slike
Galerija slik
Slovar pojmov
www.astrokaktus.com
Zapri

O fotografiji

Zapri

Fotoaparat

Zapri

O sliki

Zapri

Obdelava slike

Zapri

Galerija

 

Zapri

Zaščitni znak AstroKaktus je logo domene www.astrokaktus.com, ki jo ureja Zvone Rovšek, avtor spletnih strani Argentina, Digitalna fotografija, CactusBase in Galerija Echinopsis. Vodič 'Digitalna fotografija' ima korenine v letu 2002, ko je bila digitalna fotografija v povojih. Z dopolnitvami je nastal učni pripomoček za tečaje digitalne fotografije, v končni obliki pa je samostojen moderen vodič skozi digitalno fotografijo.