Leica format

Digitalna fotografija: Fotoaparat - Princip delovanja - Leica format

Leica format je maloslikovni format filma s slikovnim oknom 24 x 36 mm. Bolj znan je kot 35 mm standardni film in se uporablja v večini zrcalnorefleksnih kamer.

Leica format filma je postal standard za uporabo v zrcalno-refleksnih fotoaparatih. Velikost slikovnega okna filma je 24 x 36 mm in iz motiva, ki ga oko vidi kot ovalno sliko, izreže kvadraten izrez. Diagonala filma je 43,3 mm, kar obenem pomeni premer okroglega vidnega polja objektiva. Objektiv fotoaparata prenese manjši izrez slike na kvadratno površino filma ali senzorja, kjer v primeru filma nastane negativ, v primeru senzorja pa pozitiv slike.

Digitalna fotografija - vodič za digitalne fotografe
Sprejemnica
 
Splošno o digitalni fotografiji
Digitalni fotoaparat
O sliki
Obdelava slike
Galerija slik
Slovar pojmov
www.astrokaktus.com
Zapri

O fotografiji

Zapri

Fotoaparat

Zapri

O sliki

Zapri

Obdelava slike

Zapri

Galerija

 

Zapri

Zaščitni znak AstroKaktus je logo domene www.astrokaktus.com, ki jo ureja Zvone Rovšek, avtor spletnih strani Argentina, Digitalna fotografija, CactusBase in Galerija Echinopsis. Vodič 'Digitalna fotografija' ima korenine v letu 2002, ko je bila digitalna fotografija v povojih. Z dopolnitvami je nastal učni pripomoček za tečaje digitalne fotografije, v končni obliki pa je samostojen moderen vodič skozi digitalno fotografijo.