Prva snapshot kamera Ermanox

Digitalna fotografija: Fotografija - Zgodovina - Snapshot kamera Ermanox

Ermanox kamera je bil precizen fotoaparat nemške izvedbe iz leta 1924. Nemci so pričeli izdelovati natančne kamere z dobro optiko in obdržali monopol kvalitetnih izdelovalcev fotoaparatov celih petdeset let. To kamero je izdelovalo podjetje Heinrich Ernemann AG v Dresdnu. Z njo bilo možno fotografirati s suhimi ploščami, slike pa so bile velikosti 9 x 12 cm. Kamera je imela vgrajen močan objektiv s kratko goriščnico in zavesni zaklop.

Na levi sliki je fotoapara tega tipa z objektivom Ernostar z goriščnico 16.5 cm in zaslonko f/1.8.
Kamera Ermanox je bila precizna kamera iz tridesetih let devetnajstega stoletja. Omembe vredna je tudi zaradi dejstva, da je že takrat ponujala zelo dobro svetlobno jakost objektiva.

Digitalna fotografija - vodič za digitalne fotografe
Sprejemnica
 
Splošno o digitalni fotografiji
Digitalni fotoaparat
O sliki
Obdelava slike
Galerija slik
Slovar pojmov
www.astrokaktus.com
Zapri

O fotografiji

Zapri

Fotoaparat

Zapri

O sliki

Zapri

Obdelava slike

Zapri

Galerija

 

Zapri

Zaščitni znak AstroKaktus je logo domene www.astrokaktus.com, ki jo ureja Zvone Rovšek, avtor spletnih strani Argentina, Digitalna fotografija, CactusBase in Galerija Echinopsis. Vodič 'Digitalna fotografija' ima korenine v letu 2002, ko je bila digitalna fotografija v povojih. Z dopolnitvami je nastal učni pripomoček za tečaje digitalne fotografije, v končni obliki pa je samostojen moderen vodič skozi digitalno fotografijo.