Znamenitosti

Digitalna fotografija: Fotografija - Slika - Znamenitosti

Znameniti zmaji na Zmajskem mostu v središču Ljubljane so za Slovensko okolje vsekakor znamenitost, mimo katere hodimo lahko vsak dan, ne da bi jo sploh opazili. Še bolj kot podnevi so štirje bronasti zmanji zanimivi v nočnih lučeh.

Na potovanju je cilj vodičev pokazati čim bolj zanimive znamenitosti krajev, ki jih boste obiskali. Vendar je beseda znamenitost stvar tolmačenja, ne ocene ali vrednosti te znamenitosti. Na primer, prebivalcem združenih držav verjetno ob besedi 'znamenitost' najprej pride na pamet kip svobode, Evropejcem pa ob misli na Ameriko navaden veliki kaktus saguaro, ki se ga spomnimo iz vseh kavbojskih filmov. Znamenitost je torej relativna reč in jo lahko najdemo pred domačimi vrati.

Vsakdanjost

Potovanje

Pokrajina

Živali

Obeležje

Spomenik

Digitalna fotografija - vodič za digitalne fotografe
Sprejemnica
 
Splošno o digitalni fotografiji
Digitalni fotoaparat
O sliki
Obdelava slike
Galerija slik
Slovar pojmov
www.astrokaktus.com
Zapri

O fotografiji

Zapri

Fotoaparat

Zapri

O sliki

Zapri

Obdelava slike

Zapri

Galerija

 

Zapri

Zaščitni znak AstroKaktus je logo domene www.astrokaktus.com, ki jo ureja Zvone Rovšek, avtor spletnih strani Argentina, Digitalna fotografija, CactusBase in Galerija Echinopsis. Vodič 'Digitalna fotografija' ima korenine v letu 2002, ko je bila digitalna fotografija v povojih. Z dopolnitvami je nastal učni pripomoček za tečaje digitalne fotografije, v končni obliki pa je samostojen moderen vodič skozi digitalno fotografijo.