Foto-lov

Najbolj zanimiv način fotografije je zagotovo foto-lov. Ne obsega le fotografije, ampak zahteva tudi potrpežljivost, zdržljivost in vsaj nekaj znanja o živalih.

Fotografiranje živali v naravi je izvrsten trening portpežljivosti. Za dober posnetek bo potrebno spoznati navade živali, se ji približati na pravo razdaljo in uporabiti ustrezno opremo. Za male živali kot je tale zanimiv hrošček, bo potrebno še poznavanje makro fotografije.

Za večje plašne živali bo treba izdelati skrivalnico, za nočne posnetke pa se pripravi na posnetek že podnevi. Pri fotografiranju nočnih živali moramo misliti tudi na fotografsko etiko; od bliskavke oslepljena žival ima približno eno uro po posnetku manjše možnosti za preživetje.

Digitalna fotografija: Fotografija - Slika - Živali

Digitalna fotografija - vodič za digitalne fotografe
Sprejemnica
 
Splošno o digitalni fotografiji
Digitalni fotoaparat
O sliki
Obdelava slike
Galerija slik
Slovar pojmov
www.astrokaktus.com
Zapri

O fotografiji

Zapri

Fotoaparat

Zapri

O sliki

Zapri

Obdelava slike

Zapri

Galerija

 

Zapri

Zaščitni znak AstroKaktus je logo domene www.astrokaktus.com, ki jo ureja Zvone Rovšek, avtor spletnih strani Argentina, Digitalna fotografija, CactusBase in Galerija Echinopsis. Vodič 'Digitalna fotografija' ima korenine v letu 2002, ko je bila digitalna fotografija v povojih. Z dopolnitvami je nastal učni pripomoček za tečaje digitalne fotografije, v končni obliki pa je samostojen moderen vodič skozi digitalno fotografijo.