Živali

Digitalna fotografija: Fotografija - Slika - Živali

Prvi zakon fotografije živali pravi, da se nenehno premikajo. V makro svetu, ki je za fotografijo živali posebno zanimiva, pa to povzroča hude težave. Pri velikih povečavah skoraj ni več globinske ostrine.

Mravlja ni težko posneti. Uporabite kakšno od orodij za makro fotografijo, bodisi predleče bodisi obročke ali makro konverter, lezite na mravljišče in posnemite sto fotografij. Ena bo zanesljivo dobra. Zaslonka naj bo zaprta, čas pa mora biti najmanj 1/125 sekunde.

Živali so nasploh zanimiv motiv, ki pa je precej težaven za fotografiranje. Živali se namreč nenehno premikajo, v naravi pa so zelo plašne in se pred človekom takoj umaknejo v varno razdaljo. Fotografija živali v naravi torej zahteva poleg dobre opreme, ki vključuje dober tele-objektiv z zares dolgo goriščnico, še precej izkušenj. Čakanje v preži ne pomeni samo izgubo časa, ampak tudi trening potrpežljivosti, na koncu pa lahko odidemo s prizorišča praznih rok. Če pa že kaj ujamemo, bomo posneli s kratkim časom ekspozicije in z odprto zaslonko.

Makro

Živalski vrt

Živali v naravi

Sožitje

Foto-lov

Mimikrija

Digitalna fotografija - vodič za digitalne fotografe
Sprejemnica
 
Splošno o digitalni fotografiji
Digitalni fotoaparat
O sliki
Obdelava slike
Galerija slik
Slovar pojmov
www.astrokaktus.com
Zapri

O fotografiji

Zapri

Fotoaparat

Zapri

O sliki

Zapri

Obdelava slike

Zapri

Galerija

 

Zapri

Zaščitni znak AstroKaktus je logo domene www.astrokaktus.com, ki jo ureja Zvone Rovšek, avtor spletnih strani Argentina, Digitalna fotografija, CactusBase in Galerija Echinopsis. Vodič 'Digitalna fotografija' ima korenine v letu 2002, ko je bila digitalna fotografija v povojih. Z dopolnitvami je nastal učni pripomoček za tečaje digitalne fotografije, v končni obliki pa je samostojen moderen vodič skozi digitalno fotografijo.